maandag 25 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mike te Wierik lijkt veilig na overwinning op Roda JC

  • zondag, 15 april 2018 18:37
  • Geschreven door 

FC Groningen liet een uur lang prima voetbal zien in de Groene Kathedraal tegen Roda JC. Toch kwamen de noorderlingen in de slotfase onnodig in de problemen. Dit keer bleef het zonder gevolgen: 2-1. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. Zeventig minuten lang bouwden de noorderlingen aan de hand van de sterk spelende Ajdin Hrustic aan een comfortabele voorsprong. Totdat Roda JC uit het niets de aansluitingstreffer maakte. Nou? Is er een feestje gevierd voor handhaving of toch maar niet? Mike te Wierik: "Haha dat niet maar de puntjes zijn wel heel erg belangrijk. Ik denk uiteindelijk ook meer dan terecht maar op het eind wordt het toch nog billen knijpen zonder echt grote kansen weg te hebben gegeven." Op het laatst nog billen knijpen? "We zijn er nog niet helemaal maar we proberen gewoon zoveel mogelijk punten nog te halen."

Waar speel je nu nog voor de rest van het seizoen? Mike tevreden over zijn eigen optreden? "Ja ik denk dat ik wel een goeie wedstrijd heb gespeeld. Niet veel weggegeven en goed verdedigd dus daar was ik tevreden over. En natuurlijk dat WVV ook gewonnen heeft dus een top weekend".
"Er was niets aan de hand en dan valt die tegentreffer. Heeft ook te maken met de situatie waar je dan in zit. Gelukkig ging het publiek er ook nog extra achter staan toen. Dat hebben we echt nodig, daarom was ik daar ook aardig mee bezig", besluit Mike.


Hrustic – in de voorgaande wedstrijden aan de buitenkant geposteerd – kreeg tegen Roda JC de kans centraal op het middenveld. Hij verving Juninho Bacuna, die geschorst was. Django Warmerdam keerde terug van een schorsing en nam de plek van Hrustic aan de linker buitenkant over. Daardoor bleef Amir Absalem staan als linksback.

Door de afwezigheid van Bacuna, die de wedstrijd tegen de Limburgers bekeek tussen de fanatieke aanhang van FC Groningen, nam Hrustic de vrije trappen. In de vierde minuut probeerde de Australiër het voor het eerst van een meter of 25. De bal zeilde over de muur naar de bovenhoek, maar had net te weinig snelheid. Roda-doelman Hidde Jurjus kon de bal naast zijn goal tikken.

Fraaie bal Hrustic
Na een kwartier leidde Hrustic een nieuwe aanval van FC Groningen in met een prachtige strakke lange bal richting Zeefuik. De rechtsback legde de bal terug op Doan, die de bal beheerst in de verre hoek plaatste: 1-0.

Het snelle doelpunt was het resultaat van een fel begin van de noorderlingen. FC Groningen zette vroeg druk op de helft van de Limburgers, wat vaak nieuw balbezit voor de thuisclub inleidde.

Na een half uur liet FC Groningen de teugels vieren, waardoor Roda JC zich voor het eerst liet zien op de helft van de groenwitten. Middenvender Tsiy Ndenge kreeg de eerste kans namens de Limburgers. Hij zag een van richting veranderd schot bijna in het Groningen-doel verdwijnen, maar keeper Sergio Padt redde stijlvol met een zweefduik.

Mahi geblesseerd
Het slotakkoord van de eerste helft was voor de thuisclub. FC Groningen miste goede kansen om de score te verdubbelen via Hrustic, Van de Looi en Mahi. Laatstgenoemde verliet nog voor rust geblesseerd het veld. De Marokkaans international had voorafgaand aan de wedstrijd al last van zijn kuit en bleek toch te geblesseerd om de wedstrijd vol te maken.

Tweede helft
De tweede helft was nauwelijks een minuut oud toen Absalem de bal fraai voorzette op Tom van Weert. De spits schoot strak en laag in, maar zijn poging eindigde op de voeten van doelman Jurjus.

Toch verdubbelde de thuisclub de score binnen vijf minuten na rust. Een corner van Hrustic belandde via Roda JC’er Christian Kum voor de voeten van invaller Jesper Drost, die Mahi verving. Hij schoot de bal van dichtbij in het dak van het doel: 2-0.

Aansluitingstreffer
De wedstrijd leek na dat doelpunt gespeeld. FC Groningen liet de bal meer aan Roda JC, maar de Limburgers kwamen tot geen enkele uitgespeelde kans. Totdat twintig minuten voor tijd een corner voor de voeten van Kum viel. Hij maakte zijn ongelukkige moment bij de 2-0 van FC Groningen goed door de bal hard binnen te schieten: 2-1.

De noorderlingen brachten zichzelf vervolgens onnodig in de problemen. De ploeg van trainer Ernest Faber liet na de wedstrijd rustig uit te voetballen en liet Roda komen. Daardoor werd het nog billenknijpen voor FC Groningen in de slotfase.

Maar het lukte Roda niet meer echt gevaarlijk te worden, waardoor de noorderlingen stand hielden en de voorsprong met de nummer zestien van de eredivisie uitbouwden naar zeven punten. FC Groningen heeft zich, met nog drie wedstrijden te spelen, dus hoogstwaarschijnlijk veilig gespeeld.

Laatst aangepast op zondag, 15 april 2018 18:43
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren

buying visio professional 2016 like this serial solidworks 2016 premium serial solidworks 2016 premium