WVV’34 pakt titel 4e klasse B bij EMOS

WVV'34 heeft vandaag op het veld van EMOS tegen de gelijknamige tegenstander het kampioenschap van de 4e klasse B gepakt. In een rommelige wedstrijd op een kurkdroog veld werd het 0-1 door een doelpunt van Hamoudi Jaafil. Na zijn doelpunt moest de aanvaller overigens gelijk het veld verlaten, bij zijn rake doelpoging raakte hij geblesseerd aan de knie. De openingsfase was uiterst rommelig hetgeen niet zo verwonderlijk was op het slecht bespeelbare veld. Het aftasten duurde tot de 27e minuut, dat was het moment dat Gijs Pierik middels een vrije trap vanaf de middellijn in de 16 meter bracht. Hij vond daarbij het hoofd van Lars Aarnink die terug kopte op de inlopende Hamoudi Jaafil. Door de benen van de keeper en de 0-1 stond op het scorebord. Dit was meteen de laatste actie van de wedstrijd voor Hamoudi:

Hij verliet het veld met een knieblessure en broer Mahmoud was zijn vervanger. WVV gaf in de eerste helft helemaal niets weg en kreeg zelf nog enkele mogelijkheden via Mahmoud en Tom ten Breteler.

Het spelbeeld van de eerste helft zette zich voort in het tweede bedrijf: het aantal aan doelpogingen was uitermate beperkt hetgeen een kampioenswedstrijd wel vaker typeert. Het was Tom ten Breteler die in de 73e minuut de bal op de lat poeierde, het enige wapenfeit tot dan toe in de 2e helft. Aan de kinderen achter het vijandige doel lag het niet, zij schreeuwden zich de longen uit het lijf!

De slotfase was meer spannend dan goed: WVV hoefde niet meer en EMOS kon niet meer. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot, er werden kampioen shirts, petten en medailles namens de KNVB uitgedeeld aan de spelers.
De 5 volle bussen keerden feestend richting de Kolenbrander waar het nog lang onrustig zal blijven.