vv Bentelo – WVV’34; ‘Noaberplicht?’

De vraag die WVV en Bentelo in de greep houdt: Hoe leeft deze wedstrijd in Hengevelde bij de selectie van WVV? De belangen zijn eenzijdig, de Hengeveldenaren zijn immers al klaar na het behalen van het kampioenschap, Bentelo moet nog alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. De supporters in beide kampen zijn al weken bezig, waarvan morgen akte. Bekend oud Benteloër Johan Buschers schrijft op Twitter: ”Ik zeg het maar even: Zeer bekend is de Twentse noaberplicht, nabuurplicht, die volgens ongeschreven regels berust op vrij nauwkeurige rechten en plichten. Ze komen tot uiting op hoogtijdagen in het "verenigingsleven, maar ook bij dieptepunten. #degradatie".
Speler Remi Leferink en trainer Roy Workel denken daar anders over:

Remi: ”Voor ons is het natuurlijk een mooie wedstrijd om de competitie af te sluiten, een wedstrijd welke zeker van belang is voor Bentelo, maar ook zeker voor ons. Wij willen de competitie waardig afsluiten en Tom, Bas, Jos en Wouter een passend afscheid geven van hun voetbalcarrière in het eerste elftal van WVV. We verwachten een Bentelo dat gaat strijden voor iedere meter, om zodoende niet afhankelijk te zijn wat er op de andere velden gebeurd. We hopen dat er veel publiek komt kijken en dat we er een mooie middag van kunnen maken, vooral voor de WVV-supporters!”

Roy Workel: “Wij zijn op dit moment niet met onze beste reeks bezig. Wij willen graag met een goed gevoel de competitie af sluiten. Daarnaast zijn er ook nog eens een aantal spelers geblesseerd en een schorsing.

De wedstrijd staat onder leiding van dhr Westerhof, aanvang 14.00 uur op sportpark De Pol.