WVV’34, onnodig billen knijpen in de slotfase

In de eerste 20 minuten was er sprake van een gelijkopgaande wedstrijd. Losser probeerde WVV op eigen helft vast te zetten, de groen gelen kwamen echter amper in de problemen. In de 21e minuut was het Wouter Roescher die met enig fortuin een vrije trap binnenschoot na een overtreding op Mahmoud Jaafil.  De bal verdween via de muur in de verre hoek, keeper kansloos. (Trainer Roy Workel kondigde het doelpunt al aan bij zijn zoons Nijs en Tiem, VANDAAR DIT FILMPJE) Dit was tevens de ruststand. In de 9e minuut na rust was het Mahmoud Jaafil die na een dieptepass van Wouter Roescher vanuit een snelle omschakeling de score verdubbelde waarmee de wedstrijd in het slot zat, leek het. “Heerlijk om zo de eerste goal van het seizoen mee te pakken” aldus de goed spelende Mahmoud. Het onmachtige Losser wist geen potten te breken deze middag. Toch viel op zo’n 10 minuten voor tijd uit het niets de aansluitingstreffer. Het op dat moment opportunistisch spelende Losser gooide de bal in de doelmond en de verder prima keepende Tom Pierik tastte mis. Zo werd het in de slotfase nog even billen knijpen, maar al met al was het een verdiende overwinning voor de Wegdammers.
Was de bereidheid tot omschakeling bij balverlies en met 11 man willen verdedigen de sleutel van het succes vandaag? Hoe zie jij de wedstrijd van vandaag, trainer Roy Workel?

De ontlading was groot na de bevrijdende 0-2

“We hebben het goed gedaan in verdedigend opzicht, maar ook aanvallend. In de tweede helft hadden gewoon eerder afstand moeten nemen. Na de 1-2 was het even billen knijpen. Ik wil bij deze de jongens en staf een compliment geven voor de uitstekende wedstrijd die ze vandaag op de mat hebben gelegd!”

Gerard Bos, zoals zo vaak nadrukkelijk aanwezig

Gerard Bos, trainer van Losser: “Gezien de tweede helft heeft WVV verdiend gewonnen. De eerste helft was denk ik gelijk en dan valt die vrije trap er wat ongelukkig in voor ons”.