WVV’34 verliest ongelukkig van Avanti Wilskracht: 2-0

WVV'34 heeft vandaag in Enschede met 2-0 van Avanti Wilskracht verloren. Bij rust was de stand 1-0, laat in de tweede helft viel de 2-0. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, deden de Hengeveldenaren zeker niet het onder voor Avanti. Beide teams leken dezelfde tactiek te hanteren, via de vleugels opbouwen en de snelle buitenspelers de voorzet laten geven. Bij WVV'34 lukte dit via Mahmoud Jaafil die regelmatig dreigend was. De andere buitenspeler, Wessel Ziethof, kende een vrij anonieme middag en kon het de sterke Enschedese defensie niet lastig maken. Remi Leferink coördineerde de boel van achteruit en schoof soms mee naar voren zoals een libero dit ook doet, voor oudere lezers een bekende term. Zo ook in de 21e minuut toen Remi mee was in een aanval en zijn schot op de lat zag eindigen. Wat opviel was dat het spel van beide ploegen er niet altijd even verzorgd uitzag. Dit was mede te wijten aan het sterk verouderde kunstgras, waarop de bal meters hoog stuiterde hetgeen resulteerde in veel duels. Hierin was voor rust vooral Wouter Roescher één van de beteren op het veld, hij zorgde ervoor dat veel tweede ballen werden gewonnen. Echter was het geluk niet aan Wegdamse zijde, vlak voor rust viel uit een corner de niet geheel verdiende 1-0 (foto boven). Dit was tevens de ruststand.

Na rust werd het spelbeeld rommeliger van beide kanten. Avanti was niet bij machte WVV'34 hun wil op te leggen en zocht meer en meer de lange bal. Ook bij WVV'34 was het beste van het spel eraf, waarop Roy Workel na ruim een uur spelen besloot om Remi Leferink naar voren te sturen om de luchtmacht te versterken. Dit was ook wel nodig, want de Hengeveldse aanvallers konden het in de lucht niet winnen van de sterke spelers in de defensie van Avanti. Ook werd Justin Alferink ingebracht als aanvaller om de gelijkmaker te forceren. Hier was WVV'34 enkele malen dichtbij, met de grootste kansen voor Lars Aarnink (goede redding keeper) en een kopbal voor Wouter Roescher (paal).

Het beloofde met deze mogelijkheden nog een spannende slotfase te worden, maar helaas viel het kwartje voor Roy Workel en zijn mannen de verkeerde kant op. Een verloren duel op het middenveld en veel ruimte achterin zorgde voor een prachtige 2-0, een schot van zo'n 20 meter in de rechterbovenhoek. De goed keepende Tom Pierik was kansloos. Hoewel WVV'34 nog wel enkele aanvallen kon opzetten, was het duel gespeeld. In de slotfase mocht Mahmoud Jaafil overigens niet klagen nadat hij de aanvoerder van Avanti flink natrapte. De dominante scheidsrechter zag dit opvallend genoeg over het hoofd. Enkele minuten later zag hij in een duel tussen de aanvaller van Avanti en Joost ten Heggeler laatstgenoemde een overtreding maken, waarop een tweede geel voor Joost én een penalty volgden. 'Heel simpel gegeven', was de conclusie van zowel uit- als thuispubliek. Tom Pierik liet hier zien een waardige eerste doelman te zijn en hij stopte de inzet. Zo bleef het 2-0 en staat WVV'34 voor de tweede week op rij met lege handen.

Hieronder enkele foto's:

Mahmoud Jaafil is er langs

Lars Aarnink moet een terechte gele kaart incasseren

Wouter Horstink druk in gevecht om de bal

Joost ten Heggeler had het zwaar vandaag en moest ook nog het veld verlaten na twee gele kaarten

De keeper van Avanti Wilskracht was een ware attractie met zijn showduiken, schwalbe, grappige coaching en opvallende moves