Bekerderby tegen Bentelo eindigt in een 1-3 nederlaag

Voor de Cupidodames stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen gepland tegen Polstars D1 uit Bentelo; net zoals de Cupidodames uitkomend in de 1e klasse. Op basis van meerdere ontmoetingen uit het verleden beloofd ook dit weer een spannende wedstrijd te worden. Met zowel meegereisde supporters van Bentelo als die van Cupido was de tribune goed bezet. Met Bennie ter Braak als coach, die de zieke Theo Veldhuis verving, ging de wedstrijd van start. In de beginfase van de eerste set leek Cupido de weg even kwijt. Met een vlugge 6-1 achterstand moesten ze hard werken om enige tegenstand te bieden tegen de goede servicebeurten van de kant van Bentelo. Maar ze konden het gedurende de set weer enigszins rechttrekken. Helaas bleek dit net te laat en ging deze set nipt verloren met 21-25. In de tweede set begonnen we goed en konden lang mee doen, maar bleken we in de eindfase niet de bovenliggende partij, 20-25.

Met in het achterhoofd dat de wedstrijd na 3-0 is afgelopen in de bekercompetitie, haalde Cupdio alles uit de kast om het Polstars moeilijk te maken en de set naar Hengeveldse kant te trekken. Dit lukt met een nette 25-20 overwinning! In de 4e set was het alles of niks. In het begin ging het gelijk op, maar naarmate de set vorderde zette Bentelo een tandje bij en stond Cupido steeds met een punt of 4/5 achter. Met aan Hengeveldse kant twee goede servicebeurten van jeugdspeelsters Susan Beuving en Lisa Grobben kwamen ze weer wat dichterbij. Helaas kon dit niet worden doorgetrokken naar een overwinning en ging deze set met 20-25 verloren.

Aanstaande zaterdag, 11 oktober, reist het team af naar Aalten, waar om 14.00 uur de wedstrijd tegen BOVO D2 gepland staat.