7e editie Hengeveldse avond: 29 december

Debbie Bebseler van de Gebrande Waateren: ”2007 was het eerste jaar waarin de Hengeveldse avond georganiseerd werd met als doel; Er is zoveel muzikaal talent in Hengevelde! Daar mogen we best trots op zijn dus daar moest iets mee gedaan worden! Deze mensen verdienen een podium om zichzelf te promoten en om zichzelf te ontwikkelen (vooral beginnende bands hebben soms nog weinig optredens). Je ontwikkelt je als band vooral door op te treden. Voor ervaren bands is het erg leuk om weer eens voor eigen publiek te staan! Daarnaast is het gewoon voor alle mensen ontzettend leuk om dorpsgenoten op het podium te zien staan en naar hun muziek te luisteren. Jong en oud staan naast elkaar en dat maakt het publiek gemêleerd en de sfeer gezellig. Een avond voor iedereen dus. Er wordt geen entree geheven. Daarentegen gaan we wel met de "pet" rond, waarvan de gehele opbrengst naar de muzikanten gaat. Op deze manier is het voor iedereen toegankelijk en bepaal je zelf wat je de muzikanten gunt”.

“Het eerste jaar vond plaats in het voorcafé, maar bleek zo'n enorm succes dat we er bijna aan onderdoor gingen. Het was vóór het begin van de eerste klanken al bomvol en er kwamen alleen maar meer mensen binnen! De munten waren op, de wijn was op, de glazen waren op, de bierrekken waren op, alles was op. Het was zo druk dat we niet door de menigte kwamen om glazen te halen dus deze werden over het publiek door een aantal stamgasten doorgegeven in bomvolle bierrekken. Gerard de Witte en Erna Keuper schoten te hulp door in de privékeuken van de familie Varenbrink de munten te tellen, zodat deze opnieuw in de verkoop konden. Een aantal stamgasten schoot te hulp door statafels bij in de hal te zetten, zodat men ook daar kon staan, want de mensen pasten simpelweg niet meer bij in het café.

Het MIXX-koor stond gewoon tussen het publiek hun optreden te geven, want er was geen plek genoeg voor het hele koor. Bernard Varenbrink had ogen zo groot als bowlingballen en vertrok zo snel mogelijk naar de keuken waar hij driftig begon met afwassen van maar liefst 2 koffiekopjes. We hebben hier vreselijk om moeten lachen.
Inmiddels zijn we dus over gegaan naar de grote zaal. Met een groot podium, goed geluid en een prachtige lichtshow van So Nice (Kuipers).

Elk jaar laat nog een groei in aantal bezoekers zien. daar komt bij dat er in de laatste jaren een redelijk netwerk is opgebouwd binnen de muziekoptredens. Zo zijn er de laatste paar jaar steeds programmeurs/scouts van festivals en zomerfeesten geweest. Eigenaren van kroegen en podia komen ook hiernaartoe om te kijken en luisteren. Voor hen is het natuurlijk ook best interessant om een avond vol verschillende beginnende en gevorderde bands te bekijken. En wie weet wat het voor de bands kan opleveren!! Zo breng je de juiste mensen bij elkaar.
 Er zit elk jaar wel weer een verrassend optreden van een nieuwe band bij! Dit jaar staan de Heren van de band GRAS (met George de Witte) voor het eerst op het podium van de Hengeveldse avond. Een volledig nieuwe band!  Lennard Kiezenbrink startte vanuit zijn opleiding aan de popacedemie een nieuwe band welke ook tijdens deze Hengeveldse avond hun eerste optreden zullen geven. 2 volledig nieuwe bands dus!

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om maximaal 6 bands te laten spelen. Het liefst zouden we natuurlijk al het talent een kans willen geven, maar op deze manier was het niet mogelijk om langer dan een half uur te spelen. Dit bleek bijna niet te doen. niet voor de muziekanten, niet voor het publiek. Eigenlijk is het een luxeprobleem dus haha!
Nu kunnen de bands ieder een vol uur laten zien wat ze in huis hebben. Degenen die het repertoire nog niet zo groot hebben spelen wel een half uur.
Alle bands spelen voor de vergoeding welke het publiek bijeen verzameld. We gaan met een grote versierde melkbus rond waarin iedereen een bedrag naar eigen inzicht in kan gooien. onthoud dus dat deze opbrengst volledig en alleen door de bands verdeeld wordt!!
 
Zie hieronder voor het volledige programma.
 
Merle Kuipers (singer-songwriter)
GRAS (met George de Witte)
Don't Shoot (met Brian Blokhorst)
Stadlfreunde (met Marcel Wolterink en Jan Keuper)
Poor John
de nieuwe band van Lennard Kiezenbrink (naam volgt nog..)
 
De Hengeveldse avond vindt plaats op zondag 29 december in de grote zaal  van café de Gebrande Waateren vanaf 18.30 uur. 
De entree is gratis, maar we gaan dus met de pet rond!”