Nollen opent vestiging in Enschede


Met winkels in Goor, Enter, Hengelo, Lochem, Borculo en het moederbedrijf in Hengevelde heeft Nollen tot op heden 6 vestigingen. Dagelijks voorzien zij 12 brood- en banketbakkers van ambachtelijke brood en banket. De zevende winkel, met een oppervlakte van ongeveer 130 m² van bakkerij Nollen, komt in de wijk Stadsveld in Enschede zuid. Het  winkelcentrum is in de afgelopen maanden totaal op de schop geweest en maakt een doorstart met een  aantal nieuwe extra winkels, zoals bijvoorbeeld de Zuivelhoeve en Hans Anders. Er wordt momenteel gewerkt aan en compleet nieuw gebouw met daaronder winkel-units, met onder andere bakkerij Nollen en een EMTE- supermarkt.  Wat betreft de opening, die ligt in de planning voor de tweede helft van maart.
Klopt het, dat van de capaciteit van de bakkerij in Hengevelde, maar 50% gebruikt wordt? Bedrijfsleider Patrick de Wit:

“Het is maar hoe je het ziet, als je 24 uur per dag brood wilt  bakken, wel. De bezettingsgraad is goed en bakkersteam is goed op elkaar ingespeeld. Natuurlijk kunnen we hier wat capaciteit betreft, redelijk wat meer bakken, anders hebben we niet goed gebouwd natuurlijk. Brood bakken voor een extra winkel is goed mogelijk in deze bakkerij, zonder ergens concessies te moeten doen. Daarnaast maken we nog ook veel beschuiten in de dagproductie voor redelijk wat andere ambachtelijke bakkers in de regio sinds een half jaar. Zo is er aardig wat te doen in de nieuwe bakkerij”.

De wijk waar bakkerij Nollen komt wordt aan de zuidkant begrensd door de Haaksbergerstraat die van het centrum  van Enschede loopt door Usselo richting Haaksbergen. Aan de noordzijde vormt de Bruggertstraat de grens. De oostelijke en westelijke grens wordt gevormd door meerdere straten.

In het kader van de wederopbouw/uitbereiding van de stad werd er in de jaren ’50 /60 een grote wijk tegen het Pathmos aangeplakt. Voor de oorlog waren er al complexen met grondgebonden erkerwoningen verrezen, na de oorlog werd deze ontwikkeling grootschalig voortgezet. Eerst met eengezinswoningen rond het Acaciaplantsoen.In de zestiger jaren werden er vooral portiekflats en duplexwoningen gebouwd. Het stratenplan van de bestaande stad werd eigenlijk gewoon doorgetrokken en er werd een brede ontsluitingsweg naar de Haaksbergerstraat aangelegd