W.V.V.’34 verslaat ‘titelkandidaat’ Avanti Wilskracht

W.V.V.’34 boekte vandaag een verrassende maar verdiende overwinning tegen het hoog geklasseerde Avanti Wilskracht uit Glanerbrug. Trainer Roy Workel:” Ik zeg al tijden dat we het de topploegen moeilijk kunnen maken en dat hebben we vandaag bewezen Het was de wedstrijd van de wind in de tweede helft. In de eerste helft echt hadden we meerdere 100% kansen die helaas niet benut werden. Wel lekkere punten zeg!”
WVV gaf in de openingsfase gelijk haar visitekaartje af met mogelijkheden van Gijs Pierik en Wouter Horstink en na 8 minuten was raak: Horstink kreeg de bal op een presenteerblaadje van uitblinker Randy Smit en rondde koelbloedig af. Na 15 minuten had de stand al 3-1 moeten zijn, opgelegde kansen die werden gemist door beide partijen. Op slag van rust was het een inschattingsfout van de Wegdamse centrale verdediger die de gelijkmaker inleidde waarmee de ruststand van 1-1 was bereikt. De tactiek van de tweede helft bepaalde na de thee het spelbeeld:

Lars Aarnink werd bejubeld na de winnende terffer

WVV was zich bewust van het feit dat Avanti tegen de wind in moest en ging hoog staan: een lange bal was immers nagenoeg onmogelijk. Dit leidde tot een groot veldoverwicht waarmee een doelpunt niet kon uitblijven; Niets bleek minder waar!
In de 52e minuut was het wederom Randy Smit met een potentiele assist op zijn schoen: Deze keer werd hij wel verzilverd en wel door iemand minder dan Lars Aarnink. De Glanerbrugse centrale verdediger had de intentie de bal uit het doel te slaan met zijn hand, deze actie mislukte echter. Hij ontsnapte hiermee aan een rode kaart maar gaf achteraf gezien de wedstrijd uit handen.

In de slotfase was het Avanti dat aan alle illusies een eind kon maken maar de aanvaller schoot de enige kans van de tweede helft hoog over en zo boekten de Hengeveldenaren een verdiende overwinning tegen (voormalig?) titelkandidaat Avanti Wilskracht.