dinsdag 16 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

TCPM Tukker Cup verandert opzet toernooi

  • zaterdag, 16 maart 2019 09:16
  • Geschreven door 

De TCPM Tukker Cup, het toernooi wie de beste amateurclub in Twente wordt, gaat de opzet veranderen. De organisatie vertelt: "Zoals elk jaar evalueren we de TCPM Tukker Cup met diverse partners, maar ook met onze deelnemers. Dit doen we elke editie na de poulefase en hierin hebben de verenigingen de kans om hun eerlijke mening over het toernooi te geven en eventueel ideeën in te brengen. Uiteraard vallen ons diverse dingen op als organisatie tijdens het toernooi, maar vinden wij feedback van de deelnemer heel belangrijk. Voor deze personen organiseren wij dit toernooi en hierdoor geeft ons dit de mogelijkheid om de TCPM Tukker Cup (nog) beter te kunnen organiseren.
Door de reacties en de diverse evaluaties hebben wij als organisatie een nieuwe opzet bedacht en kunnen wij de start voor het inschrijven van de 3e editie van de TCPM Tukker Cup  gaan organiseren!"


Nieuwe opzet TCPM Tukker Cup

Vanaf de 3e editie gaan we wederom van start met een Heren en een Dames categorie. Het enige verschil is dat er bij beide categorieën een A en B Klasse wordt toegevoegd. Bij de Heren zal er weinig verandering zijn, maar bij de Dames gaan we direct vanaf de poulefase, de indeling anders inrichten.

Reden hiervoor is het soms grote niveauverschil bij de Dames wat ons aan het denken heeft gezet. De TCPM Tukker Cup moet een leuk, sportief toernooi zijn tegen tegenstanders die je niet altijd in de competitie tegenkomt, maar men moet niet met dubbele cijfers van het veld gaan. Hier hebben beide deelnemers niets aan en hierdoor hebben we besloten de indeling als volgt te gaan veranderen.

Dames – Vanaf poulefase A-klasse en B-klasse

Bij de Dames zullen we vanaf de 3e editie direct beginnen met een A-klasse en B-klasse! Deze klassen zijn ingedeeld op het niveau van het 1e elftal van de dames. Categorie A: Hoofdklasse t/m 3e klasse en categorie B: 4e t/m 5e klasse. Deze verdeling is besloten a.h.v. de resultaten tijdens de 2e editie van de TCPM Tukker Cup en het aantal teams welke op de diverse niveaus hier in Twente spelen. De opzet van het toernooi blijft hetzelfde en deelnemers hebben de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een andere klasse, maar moeten dit met een juiste onderbouwing doen. Voorbeeld: Een 1e-klasser wil het toernooi vooral met beloften spelen, maar verwacht in de A-klasse het niveau niet aan te kunnen, kan zich dus (middels een juiste onderbouwing) inschrijven voor de B-klasse. Maximaal aantal deelnemers A-klasse is 8 deelnemers en B-klasse is 16 deelnemers.

Heren – Vanaf knock-outfase B-klasse

Bij de Heren blijft de opzet nagenoeg hetzelfde, maar wordt er een extra ‘toernooi’ toegevoegd. De poulefase blijft hetzelfde, echter zullen we vanaf de knock-out fase een B-klasse toevoegen. Dat wil zeggen, na de gespeelde wedstrijden in de poule zullen de nummers 1 & 2 het toernooi vervolgen in een knock-out fase A-klasse (dit blijft dus hetzelfde). De nummers 3 van de poule zullen het toernooi vervolgen in een knock-out fase B-klasse. Het maximaal aantal deelnemers bij de heren blijft 32 deelnemers.

Voor zowel de Dames als de Heren, krijgen we dus 2 winnaars. Het inschrijfgeld blijft hetzelfde en hierdoor heb je minimaal 3 wedstrijden tijdens de TCPM Tukker Cup. Echter is de kans op overwintering voor diverse deelnemers vanaf de 3e editie vele malen groter, waardoor er een 4e (oefen) wedstrijd voor het verschiet ligt.

Inschrijven

We hopen met deze aanpassing van het toernooi het enthousiasme bij de deelnemers te vergroten en dat we net zoals de eerste 2 edities van de TCPM Tukker Cup met een vol deelnemersveld zullen starten. De inschrijving voor beide categorieën zal beginnen op woensdag 20 maart vanaf 20.00 uur a.s. en is alleen mogelijk via onze site.

Laatst aangepast op zaterdag, 16 maart 2019 09:41
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Als je je werk puur doet voor het geld

dat is pas armoede

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren