W.V.V.’34 wint Hofderby met 1-3 van Twenthe Goor

W.V.V.’34 heeft vandaag de uitwedstrijd bij Twenthe Goor met 1-3 gewonnen. Bij rust stond de ploeg van Roy Workel met 1-2 voor.  De wedstrijd kwam al vroeg op gang door de 1-0 van Twenthe. Een slippertje van de Wegdamse centrale verdediger bracht de 1-0 op het scorebord. Hij wachtte te lang met zijn inspeelpass en leed balverlies, hetgeen de treffer inleidde.
De gelijkmaker viel in de 14e minuut met een uiterst curieus doelpunt van Wouter Horstink. Liggend op zijn rug wist hij de bal met een soort omhaal over de doellijn te krijgen. Op dat moment lag een Goorse aanvaller al een tijdje in het Hengeveldse 16 metergebied, maar geen van beide partijen werkte de bal over de zijlijn. De Hengeveldenaren bleven spelen met veel druk naar voren en dit resulteerde bij vlagen in keurig opgezette aanvallen over de vleugels. Ook Twenthe toonde zich een waardige 3e klasser, waar vooral op de rechterflank Dennis ter Haar het Joost ten Heggeler erg moeilijk maakte.

Vlak voor rust kwam W.V.V.’34 onverwacht op voorsprong. Flitsende rechtsbuiten Randy Smit kapte naar binnen en verraste de keeper met een grandioos afstandsschot. 1-2 bij rust. Twenthe wist dat het vanmidag niet kansloos was en zette de heren uit Hengevelde gelijk na de thee vast. Al in de eerste minuut na rust raakte Twenthe al het aluminium, waarmee W.V.V.'34 gewaarschuwd was. Het geluk was vanmiddag echter niet aan Goorse zijde en ook doelman Kevin Smit liet zich met enkele klasse reddingen van zijn beste kant zien. In een alles of niets poging de gelijkmaker te forceren kwam er veel ruimte achter de Goorse verdediging. Hier zag Wouter Horstink 10 minuten voor het einde zijn kans schoon nadat hij werd gelanceerd. Één op één met doelman Bas Zweers faalde de Haaksbergenaar vervolgens niet en hiermee bracht hij de geelgroenen in veilige haven: 1-3. Twenthe Goor gooide in een de moed der wanhoop nog wel enkele malen de bal in de 16, maar door goed verdedigingswerk van onder meer Gijs Brummelhuis (die Remi Leferink in de rust verving) kwam het niet meer in gevaar.
Door de overwinning van W.V.V.'34 komt het met 9 punten uit drie duels bovenaan te staan in de periode, waarmee het dus mee gaat strijden om een prijsje. Door de winst kan voorzicht geconcludeerd worden dat het niet meer hoeft te vrezen voor degradatie naar de 4e klasse en ze naar boven kunnen gaan kijken.

Mahmoud Jaafil die een prima duel speelde benaderde redactie en gaf het volgende aan: "Joost ten Heggeler speelde een goede wedstrijd. Rechtsbuiten Dennis ter Haar zit nog steeds bij Joost in de broekzak."