zondag, 21 april 2019 02:05

Beste verdediging van 2019 verliest

Geschreven door
Mike in duel met rivaal Dusan Tadic Mike in duel met rivaal Dusan Tadic

Mike heeft met FC Groningen zaterdagavond met 0-1 verloren van Ajax. Lange tijd kon Groningen Ajax op 0-0 houden. Klaas Jan Huntelaar wist uiteindelijk in de 78e minuut de Amsterdammers op voorsprong te zetten. De beste verdediging van Nederland in 2019 verliest. Mike: ”Ik denk zeker dat er wel een punt in zat en natuurlijk had Ajax meer de bal. Dat wisten we van tevoren maar ik denk dat we goed verdedigd hebben. Het grootste gedeelte van de wedstrijd en zelf hadden kunnen scoren maar dan moet jeem wel maken”.
De VAR was weer discutabel vandaag. Was het in jouw ogen penalty?

mike 2 jpeg“Ja ik vond dat een duidelijke handsbal maar er wordt niet eens naar gekeken door de var dus dat vond ik wel raar.

Denk je dat Ajax kampioen wordt of krijgen ze last van het overvolle programma?
“Ik denk wel dat Ajax kampioen wordt ja. Als je veel wedstrijden speelt kan het je ook een boost geven als het goed afloopt dus ik denk niet dat ze daar veel last van hebben”.

FC Groningen begon de eerste helft voortvarend met direct een kans voor Ludovit Reis, na een een-twee tussen Kaj Sierhuis en Paul Gladon. Even later kopt voor Ajax Matthijs de Ligt op de paal. De voorzet kwam uit een vrije trap van Ziyech. Het was voor De Ligt niet de enige kopkans, Groningen-verdediger Chabot had moeite met de Ajacied. De Ligt wist nog tweemaal via zijn hoofd gevaarlijk te zijn.

Nadat Ajax een half uur de betere ploeg was wist Groningen vooral in de laatste tien minuten tot de rust de druk weer op de Amsterdammers te leggen. De eindpass van de Groningers was echter iedere keer net niet goed genoeg. Bel Hassani en Handwerker wisten beide over te schieten. De grootste kans was wederom voor Reis, hij schoot net naast nadat Taglifico zijn been er tegen wist te zetten.

Na rust

Groningen begon de tweede helft voortvarend. Ajax probeerde de druk op Groningen vooral door snel te spelen wat op te voeren. Voor Groningen waren Doan en Sierhuis heel dicht bij een doelpunt.

Na een aantal aanvallen over en weer schoot uiteindelijk invaller Klaas Jan Huntelaar de bal tegen de touwen. Hij trok daarbij zijn shirt uit, wat hem geel opleverde. Die gele kaart kwam hem later duur te staan toen hij nogmaals geel kreeg voor een elleboogstoot tegen Chabot.
Tegen tien Ajacieden probeerde Groningen het wel, maar wist uiteindelijk niet te scoren waardoor de FC verloort met 0-1.

Laatst aangepast op zondag, 21 april 2019 02:13
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.