dinsdag 23 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mike te Wierik: "Dan verdien je niet om play-offs te spelen"

 • maandag, 29 april 2019 21:59
 • Geschreven door 

FC Groningen is tijdens het restant van de wedstrijd tegen PEC Zwolle volledig door zijn hoeven gezakt en heeft een pijnlijke 3-2 nederlaag moeten incasseren. Groningen gaf in 34 minuten tijd een 1-2 voorsprong uit handen en werd door Zwolle op een nederlaag getrakteerd. Verdiend want de FC deed alles fout wat mogelijk was in Overijssel, gaf de tegengoals simpel weg en stond vanaf het begin van de herstart met de rug tegen de muur. Mike te Wierik baalt van de nederlaag: "We proberden druk te zetten maar kregen er totaal geen druk op. We kwamen overal te laat en dan geef je zo de goals weg. Dat mag niet gebeuren en verdien je het ook nie om play-offs voor Europees voetabl te spelen."

Negende

Hierdoor blijft de formatie van coach Danny Buijs op de negende plaats staan in de eredivisie met 42 punten uit 32 duels. Willem II blijft de groen-witten nu twee punten voor. Op 12 mei speelt FC Groningen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard.

Gelijke hoogte

In een vreemde sfeer werden maandagavond de laatste 34 minuten afgewerkt van het eerder gestaakte duel vanwege onweer. Zwolle maakte optimaal gebruik van de tijd die hen nog restte en kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte via Bram van Polen die een vrije trap van Hamer zomaar binnen kon koppen.

Winnende goal

Tien minuten voor tijd maakte Lennart Thy de winnende goal na een voorzet op maat van Vito van Crooij. Thy kroop voor Zeefuik en kon simpel binnen schuiven. Thy was afgelopen woensdag verantwoordelijk voor de 1-1 na de openingstreffer van Sierhuis. Gladon zette de FC toen nog op voorsprong voordat de bliksem toesloeg. Na maandagavond mochten de gasten echter nergens aanspraak op maken.

Te laat

In de absolute slotfase zette FC Groningen nog een keer alles op alles, maar het was te laat. Een hele dure nederlaag voor de Groningers, ook met de play-offs om Europees voetbal in het achterhoofd.

Laatst aangepast op dinsdag, 30 april 2019 10:06
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

2 reacties

 • Reactielink Redactie Wegdamnieuws vrijdag, 03 mei 2019 09:07 Geplaatst door Redactie Wegdamnieuws

  Goedemorgen Wilfried,

  Mike te Wierik is een Hengeveldenaar en heeft door zijn prestaties op het veld vele fans in en om Hengevelde. Daarom volgen wij zijn carrière op de voet en brengen we hier verslag van uit.

  Met vriendelijke groet,

  Redactie Wegdamnieuws

  Rapporteren
 • Reactielink wilfried semmekrot dinsdag, 30 april 2019 09:32 Geplaatst door wilfried semmekrot

  wat heb je toch steeds met mike te wierik

  Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Rijkdom is als je opstaat

en zin hebt aan de nieuwe dag

Moniek Wegdam

 

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren