dinsdag 23 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mike grijpt met FC Groningen ondanks nederlaag in Emmen toch play-off ticket

  • woensdag, 15 mei 2019 22:14
  • Geschreven door 

Mike te Wierik heeft met FC Groningen ondanks een 1-0 nederlaag tegen FC Emmen toch de play-offs om Europees voetbal bereikt. Doordat Willem II met 6-2 verloor van ADO plaatsten de Groningers zich toch voor het 'toetje'. In de play-offs is Vitesse de tegenstander van de groen-witten. Aanstaande zaterdag staat het eerste duel in het HCM-stadion op het programma. Groningen speelde ondermaats in Emmen, maar mag dankzij de Hagenezen dus toch doorvoetballen. Aanvoerder Mike te Wierik hield ook een dubbel over na de wedstrijd tegen FC Emmen. 'Na de tegengoal zijn we het kwijt. In de tweede helft willen we het nog anders doen met drie man achterin, maar dat liep helemaal niet. Met alle respect voor Emmen mag je niet twee keer van hun verliezen in een seizoen.'
Toch vervulde het behalen van de achtste plaats en daarmee de play-offs ook hem met trots. 'Als je dit halverwege de competitie had ingevuld was je miljonair geweest. Nu moeten we er zaterdag staan. Het moet voetballend beter, dan wordt het een hele spannende pot.'

Matig
De Groningers speelden een hele matige eerste helft. Er was wel veelvuldig balbezit, maar er werd in aanvallende zin veel te weinig mee gedaan. De voorsprong van FC Emmen in de 27e minuut was dan ook terecht.

Goal Chacon
Ludovit Reis verloor op het middenveld een duel van Michael Chacon, scheidsrechter Van Boekel liet na een vermeende overtreding van de Emmenaar terecht doorspelen. Chacon haalde verwoestend uit en schoot de bal stijlvol langs Sergio Padt in de verre hoek. De VAR keek nog naar het doelpunt, maar gaf zijn goedkeuring.

Niet beter
In de tweede helft was het niet veel beter bij de gasten. Gladon kopte op doel, Scherpen bracht redding. De goalgetter van FC Groningen leek in 63e minuut de gelijkmaker te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd omdat hij hands had gemaakt in de aanloop naar zijn schot.

Verlossing
De verlossing kwam uit de Hofstad waar ADO in de tweede helft aan het scoren sloeg en net op tijd ophield.
 
Laatst aangepast op woensdag, 15 mei 2019 23:29
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Rijkdom is als je opstaat

en zin hebt aan de nieuwe dag

Moniek Wegdam

 

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren