zaterdag, 10 augustus 2019 23:35

Te Wierik hekelt Bax én VAR na rood: "Ben er geen voorstander van"

Geschreven door

Mike te Wierik is behoorlijk teleurgesteld in scheidsrechter Christiaan Bax. Net als teamgenoot Ramon Pascal Lundqvist ging de aanvoerder van FC Groningen tegen FC Twente nog voor rust met rood van het veld. "Ik vind het zwaar gestraft, ik heb absoluut geen intentie om hem te blesseren. We gaan allebei met gestrekt been voor de bal, ik kan niet met een half gebogen been dat duel ingaan. Dat kan gewoon niet", vertelt de Groningen-verdediger aan RTV Noord. "Ik probeer mijn voet nog weg te draaien en dan raak ik hem heel licht, absoluut niet vol. Dan geeft hij rood, maar geel had volgens mij ook gekund."

Te Wierik vond het ook lang duren voordat de VAR ingreep. "Laten we daar maar niet te veel over zeggen, maar ik ben er geen voorstander van. Als ik hem vol raak begrijp ik het volledig. Dan is het heel zuur dat-ie hem geeft, want dan sta je met negen man. We waren daarvoor beter dan Twente en hebben voldoende kansen gehad. Ik heb het wel honderdtachtig keer teruggekeken, maar ik blijf bij mijn standpunt."

FC Twente won tegen de negen Groningers met 1-3.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.