vrijdag, 08 november 2019 22:21

Te Wierik stijgt door winst naar 6e plek: "Mogen onze keeper bedanken"

Geschreven door

FC Groningen heeft vrijdagavond met 1-2 van Vitesse gewonnen. Hierdoor stijgt de ploeg van coach Danny Buijs voorlopig naar de zesde plaats op de ranglijst. Mike te Wierik, aanvoerder van FC Groningen over vandaag: "We kregen moeilijk druk erop en hadden moeite met de ruimtes bespelen. De afstanden tussen verdediging en middenveld ook. Vanavond mogen we onze keeper bedanken, hij zat niet voor niets bij het Nederlands Elftal. Absoluut chapeu! Dit is toch lekker om het interlandweekend in te gaan, vijf wedsstijden dertien punten!".

Joel Asoro maakte beide Groninger treffers en blonk samen met doelman Sergio Padt uit bij de gasten. Bryan Linssen scoorde vlak na de pauze tegen en belegerde daarna het doel van FC Groningen. Keer op keer schatte Padt de situatie goed in en greep fantastisch in op inzetten van onder andere Dasa, Matavz en Dicko.

Ongeslagen

Het was het vijfde duel op rij waarin FC Groningen ongeslagen bleef. In deze serie werden dertien punten gepakt. Hierdoor komen de Groningers nu uit op twintig punten uit dertien duels.

Scherp

In Arnhem was FC Groningen razend scherp in de aanval. Na een klein kwartier kwamen de gasten op voorsprong. Een ziedend schot van Sierhuis werd nog gestuit door Vitesse-doelman Pasveer. Die moest een rebound toestaan die voor de voeten van Asoro viel. De huurling van Swansea City haalde heerlijk uit met zijn linkerbeen en zorgde daarmee voor de openingstreffer.

Wereldredding Padt

Vitesse herpakte zich en kreeg een grote kans op de gelijkmaker die op weergaloze wijze werd voorkomen door keeper Sergio Padt. Bryan Linssen haalde uit vanaf de rand van de zestien waarna Padt met een katachtige reactie de bal op de lat tikte en tot zijn opluchting zag dat het speeltuig weer het veld instuiterde.

Weer Asoro

De tweede Groningse treffer viel in de 31e minuut. Een uittrap van Padt werd door Sierhuis met het hoofd verlengd. Asoro pikte de bal op, liet een paar verdedigers van Vitesse door zijn snelheid achter en tikte de 0-2 achter de kansloze Pasveer.

Aansluitingstreffer Linssen

De thuisploeg begon de tweede helft met Tim Matavz in de ploeg. Hij verving de onzichtbare Grot. Binnen vijf minuten van de herstart bracht Linssen de spanning terug in de wedstrijd. Een lange uittrap van Pasveer werd helemaal verkeerd ingeschat door de verdediging van FC Groningen waardoor Linssen doeltreffend kon uithalen.

Overeind

In de slotfase bleef de verdediging van de groen-witten af en toe met hangen en wurgen overeind. Memisevic kwam al vlot voor Sierhuis de verdediging verder versterken. Vitessse was een aantal keer dichtbij de gelijkmaker, maar steeds was keeper Padt een onpasseerbare sta-in-de weg.

Programma

Volgend weekend speelt Oranje dus ligt de eredivisie stil. Op zondag 24 november hervat de ploeg van coach Danny Buijs de competitie met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Aftrap in het HCM-stadion is om 12.15 uur.

Laatst aangepast op vrijdag, 08 november 2019 22:37
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.