WHC verslaat buurman Bentelo in derby met vele gezichten: 21-28

WHC heeft gisteren een belangrijke zege geboekt tegen buurman Bentelo. Het werd 21-28 na een 11-14 voorsprong bij rust. Deze streekderby was er eentje met vele gezichten. Trainer Tom Geertshuis over het gewonnen duel: "Het was een derby wat natuurlijk altijd iets extra's met zich mee brengt en de vereniging waar ik vorig seizoen nog trainer was. We wisten dat we de verdediging goed dicht moesten hebben, want één van hun sterke punten is het zoeken van de cirkelspeelster. En met een speelster als Sharon weet je voor die tijd dat zij niet veel ruimte nodig heeft op de cirkel om een doelpunt te maken. Maar we startten de wedstrijd ijzersterk en stonden dan ook een aantal minuten met 8-2 voor. Ook was het bij ons bekend dat de kans groot was dat er een aantal speelsters van het eerste mee zouden spelen, aangezien ze veel blessures hadden en dat gebeurde al snel. Maar onze dames waren daar niet mee bezig en bleven gewoon hun eigen spel spelen. Vanuit een goede dekking en goed keepende keepers met snel spel naar voren ging het goed. Zoals ik al eerder heb gezegd, hebben we een jonge ploeg met veel potentie. Alleen moet dat er nog uit komen. Gisteren hebben we een goede stap gezet."