Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

vrijdag, 05 maart 2021 17:18

Drie sterke vrouwen in de Hof

Elk jaar op 8 maart is het internationale vrouwendag. In de Hof van Twente besteedt GroenLinks daar ook al jaren aandacht aan. Naar aanleiding van een petitie die twee jaar geleden werd aangeboden door Annelies Heeres en Mignon Gerritsjans kwam er vorig jaar een mozaïekbank tot stand ter herinnering aan 100 jaar vrouwenkiesrecht in 2019 in Nederland . Bij het aanbieden van die petitie gaf burgenmeester Ellen Nauta al aan dat het aantal vrouwelijke wethouders in Twente erg klein is. Er kan dus nog steeds best wat verbeteren aan de positie van de vrouw! Om nog een paar voorbeelden te noemen:

Het is stuivertje wisselen in de top van de Hengeveldse voetbalpool: De Marcel Keizer Eredivisie!

Veel wisselingen in de top 10, maar de grote winnaar van het afgelopen speelweekend was toch wel oud winnaar Christiaan Spijkerman, die met een ruime voorsprong als weekwinnaar uit de bus kwam. Robin Raanhuis daarentegen was in de afgelopen weekscore terug te vinden in de staart van het klassement, wat hem duur is komen te staan!
Vanavond 20.00 uur begint rond 25 met de wedstrijd FC Emmen – Sparta. Op voorhand een interessant duel gezien het feit dat de rode lantaarndrager 2 overwinning op rij heeft bij kunnen schrijven!
Hieronder de klassementen:

donderdag, 04 maart 2021 22:01

Huissleutel gevonden op Rupertserve

Op het sportpark Rupertserve is vanavond de bovenstaande huissleutel gevonden. De eigenaar kan contact opnemen via het onderstaande telefoonnummer:

06-12558808

De voorbereidingsgroep van de Wereldgebedsdag heeft besloten om in 2021 deze dienst NIET door te laten gaan. Dit vanwege corona, en de toch overwegend oudere bezoekers. Het was de bedoeling om in de Johanneskerk in Diepenheim deze viering bij elkaar te komen en te bidden voor Vanuatu.

Een boekje om voor te bereiden was er al, het thema zou zijn: Rotsvast.

Kapster Marleen Rupert van de gelijknamige haarmodezaak aan de Diepenheimsestraat begon vanochtend om 4.30 met knippen voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Al voor het verstrijken van de avondklok stond de eerste klant al te popelen: Na 11 weken in lockdown te hebben gezeten is de behoeft maar wat groot! Marleen Rupert:
“De reacties zijn super leuk, hartverwarmend en geweldig om zo weer te kunnen starten na 11 weken stil te hebben gestaan. Het hoogste bod voor de laatste plek om 7.45 was een mooi bedrag van € 100,-. De totaalopbrengst was € 1100,- , mede door de vele gulle donaties ernaast! Dus mijn actie is helemaal geslaagd!”

Hoe zien voor jou de komende dagen eruit?

Pagina 1 van 1116