Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

maandag, 06 april 2020 05:33

Zwerfbibliotheek; Overvol dus veel te dol

Onlangs kwam bij de redactie binnen: “Kun jij een berichtje op Wegdamnieuws zetten de kast overvol is?”
Waar het in deze om gaat is: De zwerfbieb wordt met enige regelmaat gebruikt als dumpplek, vrijwilligers zijn genoodzaakt om spullen af te voeren richting oud papier of andere afvalbestemmingen! Het is überhaupt niet de bedoeling om oude tijdschriften waar het plastic nog omheen zit; dvd’s of kapotte oude boeken hiernaartoe te brengen. “We kregen vorig jaar een doos met boeken waar zelf muizenkeutels in zaten. Voorlopig ook geen boeken aanleveren alstublieft, de kast puilt uit zoals de bovenste foto al aangeeft!” aldus een van de vrijwilligers. 

Het coronavirus is nog steeds actief en wij zijn allemaal aan huis gekluisterd. Laten wij hopen en wensen dat het met iedereen goed mag gaan.Gelukkig kunnen we voldoende boodschappen halen en is er genoeg aan eten en drinken in de supermarkt. Helaas is er ook een groep in onze samenleving die afhankelijk is van de voedselbank. Veertien dagen geleden werd de voedselbank Hengelo gesloten en daarom hebben de gezamenlijke Kerken in de Hof van Twente in samenwerking met de Gemeente Hof van Twente, Salut en Doors Wide Open besloten om actie te ondernemen.Houdbare producten zoals bijv. suiker, thee, fruit en groente in blik, rijst, pasta, maar ook tandpasta worden ingezameld. Er kunnen dan voedselpakketten uitgedeeld worden aan mensen die ervan afhankelijk zijn.
** In HENGEVELDE kunt u de voedselproducten (droge en houdbare levensmiddelen met een goede houdbaarheidsdatum) inleveren tijdens de openingsuren (9.00 uur-18.00 uur) in de MARIAKAPEL van de H. H. PETRUS EN PAULUSKERK. Het voedsel kan in een krat gelegd worden, dat voor het hek staat, dat als afscheiding dient tussen de kapel en de kerk. 

zaterdag, 04 april 2020 13:08

Zesde digitale Höfte online

De Höfte staat weer online, een enigszins andere uitgave dan u van ons gewend bent. Het corona virus heeft zelfs invloed op het meer dan 50 jaar oude dorpsblad van Hengevelde. De kerk is gesloten, andere activiteiten zijn teruggebracht tot nul; Het hele sociale leven ligt op zijn gat! We hebben er als redactie toch maar weer iets van proberen te maken.
KLIK HIER  voor de 6e digitale Höfte of klik op het icoontje hierboven.

Dit weekend is het laatste weekend van de drive-inn van THOMS Concept Catering aan de Kinkelerweg 12. THOMS is aanstaande vrijdag tot en met zondag geopend tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Bestellen gaat gemakkelijk door te bellen of Whatsappen (voorkeur gaat uit naar Whatsapp) naar 06-30731012.
Thom Hartgerink:

Met de overname van Specialist Jagers, opent Bakkerij Nollen per april drie nieuwe winkels in Enschede. Twee winkels in het centrum (Korte Hengelosestraat en H.J. van Heekplein) en een filiaal in het winkelcentrum Deppenbroek. Bakkerij Nollen is in Enschede al gevestigd in Stadsveld, winkelcentrum Zuid en het Miro Center. Naast de drie winkels neemt Nollen ook 22 medewerkers en een aantal specialiteiten van Jagers over.
Op 28 maart sluit Specialist Jagers officieel de deuren en na een kleine verbouwing gaan de winkels het weekend van 3 en 4 april weer open onder de naam van Nollen. De winkels krijgen een hele nieuwe uitstraling.

KLIK HIER om alle winkels te bekijken.

Bakkerij Nollen gaat bezorgen!
Vincent:"Door de uitbraak van het coronavirus wordt iedereen in Nederland verzocht de komende tijd zoveel mogelijk thuis te blijven. Wij breiden onze service daarom per direct uit met het bezorgen van bestellingen die online gedaan worden. Wij bezorgen binnen een straal van 8 kilometer van onze winkels.
Vandaag voor 17.30 uur besteld, is morgen in huis!"
De voorwaarden zijn geldig in tijden van de coronacrisis en zijn te bekijken op https://www.bakkerijnollen.nl/klantenservice/
Pagina 1 van 1008