Hoe staat het ervoor met de nieuwbouwplannen in Hengevelde?

Sinds vorig najaar is aanvraag gedaan door 17 gegadigden voor een zogenaamde starterswoning op Marke III, fase 2 in Hengevelde. Daarvan hebben 12 kopers inmiddels een toewijzing. Voor een zogenaamde levensbestendige woning hadden zich 13 gegadigden gemeld bij gemeente Hof van Twente. Daarvan hebben 6 kopers een toewijzing ontvangen. “Fijn voor deze eerste groep, maar we zijn nog niet klaar”, aldus een woordvoerder namens de lokale werkgroep. “Voor die 5 starters en 7 senioren die nu nog geen toewijzing hebben, blijven we in gesprek met de gemeente. Dit is zeer constructief contact waarin de betrokken ambtenaren goed en voortvarend meedenken met ons. Daarnaast weten we dat er meer serieuze belangstellenden zijn, die zich tot nu toe nog niet officieel gemeld hebben. Aan hen de vraag; heb je belangstelling voor een bouwkavel in Hengevelde, wacht dan niet langer, maar schrijf je in bij de gemeente Hof van Twente. Zij kunnen op basis daarvan beter inschatten hoeveel serieus belangstellenden er zijn.” Wil je meer weten over de starterswoningen of de levensloopbestendige woningen op Marke III, bekijk dan de brochure of neem contact op met Gerjan Wegereef (tel: 06 423 229 24 of mail: gerjan@wegereef.nl).  

KLIK HIER VOOR DE BROCHURE

Bestemmingsplan met kleinere kavels
Sinds 1 april ligt een aangepast bestemmingsplan ‘Hengevelde, Marke III fase 2’ met bijhorend beeldkwaliteitplan en het ontwerpbesluit, ter inzage (online) bij de gemeente Hof van Twente. Aanleiding voor aanpassing van het bestemmingsplan ontstond een jaar geleden. Lokale ondernemers staken de koppen bij elkaar, waaronder bouwcombinatie Ten Heggeler/Dura, de Rabobank en onafhankelijke financieel experts. Ook aan tafel zaten vertegenwoordigers namens starters en senioren om mee te praten over kansen, wensen en mogelijkheden in Hengevelde. Centraal stond het bouwterrein Marke III. Al snel werd duidelijk dat er veel belangstelling is om nieuw te bouwen, maar dat er te weinig ruimte is voor betaalbare woningen. Dit had vooral te maken met de grootte van de kavels. Daarom werden ook vertegenwoordigers namens de gemeente Hof van Twente uitgenodigd om aan te schuiven. In goed overleg ontstond zo de aanpassing voor een concreet en haalbaar bestemmingsplan. 
 
Planning nieuwbouw Marke III, fase 2
Streven is dat het aangepaste bestemmingsplan nog voor de zomervakantie op de agenda komt van de gemeenteraad. Na instemming en akkoord liggen de plannen drie maanden ter inzage. Volgens de werkgroep is het reëel om te verwachten dat de grond in het laatste kwartaal van 2020 bouwrijp gemaakt kan worden, en dat de nieuwbouw in het eerste kwartaal van 2021 van start gaat. 
   
Meld je aan voor een kavel
“Heb je belangstelling voor een starterswoning of levensloopbestendige woning, dan is het nú vooral belangrijk om je in te schrijven bij gemeente Hof van Twente voor een kavel. Je betaalt inschrijfgeld, maar verder verplicht het je nog tot niets. Inschrijven doe je via Hofvantwente.nl/bouwkavels. (KLIK HIERvoor de kaveltekening) Heb je vragen over de woningen, neem dan contact op met Gerjan Wegereef  (tel: 06 423 229 24  mail: gerjan@wegereef.nl).”