Herberg De Gebrande Waateren voorlopig gesloten; Kooltje blijft open

Het aantal coronabesmettingen in Hengevelde loopt razendsnel op. In alle leeftijdsgroepen van de Hengeveldse bevolking zijn besmettingen en vrijwel iedereen kent inmiddels wel iemand met corona, of heeft het zelf. Herberg de Gebrande Waateren heeft door het oplopende aantal besmettingen besloten voorlopig de deuren te sluiten, om zo te helpen het virus de baas te worden. De Herberg laat weten: "In verband met het hoge aantal besmettingen in Hengevelde sluiten wij uit voorzorg ons café tot maandag 19 oktober. We hopen hiermee te kunnen bijdragen aan het indammen van het coronavirus! Blijf gezond en tot snel!".
In navolging van de plaatselijke voetbalvereniging WVV'34, die de meeste wedstrijden uitgezonderd jongere jeugd heeft afgelast, heeft ook handbalvereniging WHC en volleybalvereniging Cupido besloten de wedstrijden af te gelasten. Hengevelde lijkt zo in veel opzichten Bathmen achterna te gaan, waar een vrijwillige lockdown aan de gang is. Hier schreef burgemeester Ron König een waarschuwende brief naar de inwoners aangezien er bovengemiddeld veel besmettingen zijn. "Blijf zoveel mogelijk thuis" stond erin. En de bewoners hebben geluisterd. Ook hier zijn sportverenigingen en de lokale kroeg gesloten en is het rustig op straat.
't Kooltje blijft vooralsnog gewoon geopend, zoals meerdere horecazaken in de buurt. "We houden ons aan de richtlijnen, alles is goed geventileerd. Beter op afstand van elkaar in de horeca een biertje drinken, dan man aan man in huis."


Vanavond wordt er nog wel door sommige jeugdelftallen van W.V.V.'34 getraind, hieronder nog twee foto's