zondag 24 juni 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Coop Hengevelde: "Goede, gezonde eieren bij ons!"

  • dinsdag, 08 augustus 2017 14:58
  • Geschreven door 

Er heerst nog veel onduidelijkheid onder de consumenten omtrent de al dan niet besmette eieren in Nederland. Sommige mensen kopen uit voorzorg geen eieren, tijd om de Hengeveldse ondernemer Stefan Hemel van Coop Hengevelde te vragen of hij nog 'veilige' eieren kan leveren aan de Hengeveldse consument. Zeker gezien het feit dat ook in de Hof van Twente bedrijven zijn getroffen door het fipronil-schandaal. "Wij hebben gewoon eieren die afkomstig zijn van bedrijven die vrij zijn van het middel fipronil. De consument koopt dus goede, gezonde eieren bij ons! Doordat veel mensen hun oude eieren hebben weggegooid, ben ik nu al door de voorraad heen. Morgen worden er gelukkig weer nieuwe eieren bij ons geleverd." Hieronder meer over het fipronil-schandaal.

Op 22 juli werd duidelijk dat in Nederland zeven bedrijven waren geblokkeerd wegens besmetting van hun eieren met het voor de mens schadelijke insecticide fipronil. Van drie daarvan werden de eieren teruggehaald bij de handel. Het voor kippenstallen toegestane bestrijdingsmiddel tegen bloedluis Dega 16, een natuurlijk product op basis van menthol en eucalyptus, bleek door een Belgisch bedrijf illegaal te zijn vermengd met fipronil. De Barneveldse firma Chickfriend gebruikte willens en wetens dit mengsel bij minimaal 195 pluimveebedrijven door geheel Nederland. Als gevolg daarvan raakten de eieren daar besmet met het voor mensen schadelijke fipronil. Consumptie van die eieren werd na het ontdekken van de vervuiling door de instanties afgeraden, ze werden uit de verkoop genomen. De NVWA publiceerde op haar website een lijst van eicodes van de betrokken pluimveebedrijven. De eerste berichten van voedselbesmetting kwamen overigens al eerder uit België.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Ja - 65.7%
Nee - 31.5%

Aantal stemmen: 359
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juni 6, 2018

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Later? Later is al lang begonnen!

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren