Ambitieuze Wegdammer Yvet Brummelhuis start eigen bedrijf YES Expat Recruitment

Yvet Brummelhuis (24), Wegdammer en tegenwoordig wonend in Wijchen, is onlangs haar eigen bedrijf begonnen. Yvet hierover: “Samen met vriendin en compagnon Sanne ben ik nu eigenaar van YES Expat Recruitment. We koppelen Nederlandse facility management professionals aan banen in het buitenland. Daarnaast werken we samen met hogescholen om studenten te koppelen aan een mooie internationale stageplek.” Ze groeide op aan de Slotsdwarsweg maar sinds 2,5 jaar woont ze samen met haar vriend in Wijchen, waar ze onlangs met haar vriend een huis kocht. “Ik had altijd al de droom om te ondernemen, maar dan heb je natuurlijk wel een goed concept nodig. Afgelopen jaar wilde ik met mijn vriend voor een aantal jaar naar het buitenland verhuizen en ging ik op zoek naar een baan in mijn vakgebied: facility management. Echter kon ik geen bemiddelingsbureau of platform vinden die mij kon helpen in die zoektocht. Mijn frustratie hierover uitte ik bij vriendin Sanne waarop zij droog zei: dan gaan we toch zelf zo’n bemiddelingsbureau beginnen? Zo is het eigenlijk allemaal begonnen.”

“Vanaf dat moment zijn we ons idee verder gaan uitwerken en vooral ook met veel mensen gaan delen om te testen of het echt kon gaan werken. We kregen zoveel positieve reacties dat we afgelopen maand onze fulltime baan hebben opgezegd en nu elke dag aan ons bedrijf kunnen werken. Erg spannend maar vooral erg leuk! En dat verhuizen naar het buitenland is er dus niet meer van gekomen….”

Maar wat doen jullie precies?
We koppelen Nederlandse facility management professionals aan banen in het buitenland. Daarnaast werken we samen met hogescholen om studenten te koppelen aan een mooie internationale stageplek. Er is ook een kort filmpje beschikbaar wat we doen: https://www.youtube.com/watch?v=YZn_qaf90tk&t=2s.

Wat is Facility Management?
Een vraag die we veel krijgen: wat is facility management? Stel je voor: je bent facility manager bij de Rabobank. Dan is het jouw taak om te zorgen dat iedereen bij de Rabobank fijn kan werken. Denk hierbij aan een veilige werkplek met een computer, een fijne stoel, waar het schoon is en waar je een lekker hapje kan eten in de lunchpauze. Een hele verantwoordelijkheid! Vaak valt bijvoorbeeld ook inkoop en huisvesting onder facility management. Het is dus een heel breed vakgebied met veel mogelijkheden.

Wat kan ik betekenen voor Hengeveldenaren?
Wanneer je facility management studeert of hebt gestudeerd en ambities hebt om in het buitenland te wonen mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Als er mensen zijn die geen facility management hebben gestudeerd maar wel naar het buitenland willen, mogen ze wat mij betreft gewoon contact zoeken. Ik kan dan wellicht niet direct iets voor je betekenen, maar wie weet kan ik je van tips & tricks voorzien die verder kunnen helpen. En tot slot: Wil je ook zelf ondernemen? Dan kan je mijn Instagram account yvetbrummelhuis volgen, waar ik je laat zien waar wij ons dagelijks mee bezig houden als nieuwe ondernemers.

Contact?
Check onze website: www.yesexpatrecruitment.com.