donderdag 24 mei 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

SIO op locatie bij Veelers: 3 hectare bedrijventerrein erbij in Hengevelde

  • vrijdag, 01 december 2017 10:02
  • Geschreven door 

Gisteravond was de jaarlijkse bedrijvenavond van de SIO, een kijkje in de keuken van enkele Hengevelde ondernemers. Vanaf 19.30 stond de koffie klaar in de schöppe voor de ongeveer 45 mensen die aanwezig waren bij het gastbedrijf , melkgeitenhouderij familie Veelers. Om 20.15 opende Martijn Tuinte, voorzitter van de ondernemersvereniging officieel de avond met enkele mededelingen, onder andere over het feit dat de hele Hof van Twente inmiddels voorzien is van glasvezel , behalve de kernen van Bentelo en Hengevelde maar dat de Cogas bezig is met het schrijven van een business plan hiervoor; er wordt aan gewerkt dus. Vervolgens meldde Martijn dat er 3 hectare bedrijventerrein bij komt en dat dit al meteen vergeven is, als er ondernemers zijn die ook belangstelling hebben voor bedrijfsgrond dan gelieve dit te melden bij Martijn , 'samen staan we sterker bij de gemeente voor extra bedrijfsgrond mede omdat vanuit de gemeente hier meer draagvlak voor komt'. Daarna gaf Martijn het woord aan Jörgen Peerik, van Road2BI:

sio veelers 2

Een 1,5 jaar jonge onderneming gevestigd in business center Hengelandt. "BI staat voor Business Intelligence, wat vertaalt kan worden in, slimmer zijn dan de ander, waar kan ik met m’n bedrijf winst behalen in tijd, geld en gericht werken". Jörgen gaf als voorbeeld de zomerfeesten Hengevelde in grafieken weer en zo werd menigeen duidelijk hoe snel je zo het aantal bezoekers, liters / glazen bier, omzet muntenverkoop etc. in de kaart kunt brengen. Kortom Road2BI kijkt bewust naar de verbeter mogelijkheden of nieuwe kansen voor een bedrijf.

sio veelers 3

Vervolgens was de eer aan Kevin de Koning van DRK media, tevens gevestigd in Hengelandt. Kevin leidde en Wegdamse ondernemers in de wereld van video waarin hij duidelijk aangaf dat bewegend beeld de toekomst is omdat mensen dit beter opslaan en onthouden. Er zijn diverse soorten video ‘s o.a. stilstaand beeld dat beweegt, 2 D en 3 D animatie. Door de vele voorbeeld filmpjes werd dit goed duidelijk gemaakt.

sio veelers 5

Na een korte pauze kwam Gerrit-Jan Veelers aan het woord en hij sprak bevlogen over het wel en wee van hun 1200 geiten tellende melkgeitenbedrijf waarna een interessante rondleiding volgde op de werkvloer. Onder het genot van een lekker hapje en drankje werd er nog gezellig na geborreld en was de bedrijvenavond 2017 een groot succes!

sio veelers 7

 

sio veelers 1

 

sio veelers 4

Tekst en foto's Sandra Keizer

Laatst aangepast op vrijdag, 01 december 2017 10:13
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Hengevelde is toe aan een 'Dorpsraad'

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Niet wat je bent is wat je beperkt

Maar wat je denkt dat je niet bent

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren