Bakkerij Nollen nu ook gevestigd in Deventer

De krentenbollen, oerbroden en chocolaatjes vliegen als warme broodjes over de toonbank. ”En we hebben zojuist de eerste taart op bestelling verkocht”, vertelt Angelique Dwars vol trots. Vanaf vandaag kun je namelijk verse broodjes halen bij Bakkerij Nollen op de Flora in Winkelcentrum Colmschate. Wij namen even een kijkje. Het moederbedrijf van Bakkerij Nollen staat in Hengevelde. Winkels heeft Nollen onder meer in Enschede, Lochem, Borculo en Goor. Angelique: ”Bakkerij Nollen is een begrip in Twente, hier in de omgeving Deventer zijn we nieuw. We moeten het echt hebben van mond-tot-mond reclame. Dus dat is een leuke uitdaging! Vorige week hebben we al stukjes kaneelcake – dit is onze hardloper – in het winkelcentrum uitgedeeld aan de mensen, om bekendheid te creëren. Iedereen was erg enthousiast.”

Angelique mag het team gaan leiden in de winkel. ”We zijn in totaal met zes man. Wat kenmerkend is aan ons is dat we heel veel soorten brood hebben. Van koolhydraat arm, wat nu heel erg in trek is, tot desembrood. Ook zie je dat mensen vaker brood als extraatje kopen voor in het weekend. Geen gewoon brood, maar oerbrood. En we gaan ook belegde broodjes verkopen, lekker voor de lunch.”

Buitendienst
Bakker Bram Sanderman komt er bij staan. ”Voor 99% maken we alles zelf, die 1% zit hem bijvoorbeeld in een ragoutbroodje. Ook de chocolade maken we zelf, niet hier in Deventer, we hebben een eigen chocolaterie in Hengevelde. Ik ben zelf al vanaf mijn twintigste bakker en zocht meer uitdaging. Naast de winkelverkoop gaan we ook een gedeelte buitendienst oppakken. Dus we willen graag in de buurt met horecaondernemers gaan werken, broodjes verzorgen voor een lunch voor een bedrijf bijvoorbeeld. Het is fijn als je het elkaar allemaal gunt. Dit winkelcentrum moet een plek worden waar iedereen zijn vruchten van plukt.”

(www.indebuurt.nl)