Alda met ‘Opnieuw’ opent deuren in centrum Delden

Met ingang van 7 april 2018 verhuist Alda Assink met haar winkel ‘Opnieuw Vintage, Mode & Design’ van Diepenheim naar Delden en wel aan Kortestraat 2a. Eigenaresse Alda Assink was de afgelopen 7 jaar met haar winkel in Diepenheim gevestigd, maar besloot begin dit jaar om naar Delden te komen. In het pand aan de Kortestraat was eerder Brocantiek De Erfenis & Zo gevestigd.
‘Opnieuw Vintage, Mode & Design’ is geen doorsnee kledingwinkel en richt zich voornamelijk op tweedehands merkkleding voor vrouwen. “Veel tweedehands producten zijn mooi en apart, juist omdat ze niet meer in de handel zijn. En vaak is tweedehands nog milieuvriendelijk en goedkoop ook! Het kopen van tweedehands producten kan verder een flinke milieuwinst opleveren. Het gebruikte product gaat langer mee: dat spaart grondstoffen, energie, water en afval. Er hoeven immers minder nieuwe spullen te worden gemaakt, en minder oude spullen weggegooid.”
Er wordt niet alleen verkocht, maar er wordt ook kleding toegevoegd. “Elke week wordt er smaakvolle kleding uit het midden en hoge segment ingebracht. Het is dus de moeite waard om regelmatig even langs te komen. Als mensen fraaie merkkleding in de kast hebben hangen die ze, om welke reden dan ook, niet meer dragen, dan kunnen ze dit in consignatie, inleveren bij opnieuw. Ook schoenen, tassen, shawls en sieraden zijn van harte welkom evenals vinyl, zowel LP’s als Singles. Naast de second hand kleding verkopen we verder fairtrade kleding van Rose Circles en leuke fairtrade cadeaus en accessoires.”