Weet jij welk instrument je wilt spelen?


De afgelopen twee weken hadden de blokfluitleerlingen van Amuzant wel twee heel bijzondere blokfluitlessen. Tijdens deze lessen speelden zij namelijk niet op hun vertrouwde blokfluit, maar kregen zij de mogelijkheid om verschillende andere blaasinstrumenten uit te proberen. Zij kregen uitleg over hoe de instrumenten bespeeld moeten worden en mochten er vervolgens zelf op spelen. ‘Het einde van het muzikale seizoen nadert en dat betekent ieder jaar weer dat kinderen overstappen van de blokfluit naar een ander instrument. Daarbij merken we dat kinderen na één of twee jaar blokfluitlessen te hebben gehad vaak wel een ander instrument willen spelen, maar het soms moeilijk vinden om te bepalen welk instrument ze dan leuk vinden. Dit komt vaak doordat ze niet altijd goed weten welke instrumenten er precies zijn of hoe ze klinken’, zegt Karin Brummelhuis van Amuzant. ‘Door ze de instrumenten te laten zien en horen en ze daarnaast uit te laten proberen, hopen we ze te kunnen helpen bij het maken van een keuze.’ 

Als klap op de vuurpijl was er nog een grote verrassing voor de blokfluitleerlingen. De instrumenten werden na de repetitie namelijk niet weer ingenomen, maar iedereen mocht een instrument uitzoeken om mee naar huis te nemen. Thuis kunnen ze het instrument dan een week uitproberen om te kijken of ze het leuk vinden. Dit was natuurlijk een groot feest en alle kinderen vertrokken vol goede moed met een klarinet, trompet of hoorn richting huis.

Lid worden?
Deze week worden er op school en tijdens de blokfluitlessen aanmeldformulieren uitgedeeld waarmee iedereen zich op kan geven voor muzieklessen het volgende seizoen. Deze inschrijfformulieren kunnen voor 20 juni ingeleverd worden bij het secretariaat: Het Huneveld 10 in Hengevelde of gemaild worden naar secretariaat@amuzant.nl.

Niet alleen kinderen kunnen zich opgeven voor het bespelen van een instrument bij Amuzant. Ook voor volwassenen is er de mogelijkheid om een instrument te gaan spelen. Heeft u dit nou altijd gewild, maar is het er nooit van gekomen, dan is dit het moment om het te gaan doen. Of het nu trompet, klarinet, hoorn of bariton is, het is allemaal mogelijk. Er zijn enkele instrumenten waarvoor een wachtlijst geldt. Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Twijfelt u nog, dan is het altijd mogelijk om op donderdagavond eens een repetitie van één van de orkesten te bezoeken. Wie besluit lid te worden is in ieder geval gegarandeerd van een lidmaatschap bij een gezellige club muzikanten met één doel, namelijk samen muziek maken.