vrijdag, 26 juli 2019 06:15

Coop Hengevelde sluit zich aan bij Faitrade gemeente

Geschreven door

Stefan Hemel van COOP Hengevelde heeft zijn fairtrade assortiment uitgebreid met fairtrade koffie. Dat betekent dat de super nu voldoet aan de criteria om fairtrade supermarkt te worden. Daar is het kernteam Fairtrade Hof van Twente van zelfsprekend erg blij mee. In 5 van de zes kernen is fairtrade minimaal vertegenwoordigd in de supermarkten. Ook in Bentelo hopen we binnenkort de Dag-winkel te kunnen verwelkomen als fairtrade winkel. De COOP heeft uitsluitend fairtrade bananen die uitstekend zijn bevallen tijdens de avond4daagse aldaar. Veel supermarktketens breiden hun fairtrade assortiment geleidelijk aan verder uit. Dat is voor kleine boe-ren en plantage arbeiders in ontwikkelingslanden goed nieuws en geeft aan dat een eerlijke verdeling van welvaart en welbevinden steeds meer mensen aanspreekt.

Doe ook mee en koop fairtradeproducten in supermarkt en Wereldwinkel.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.