Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

dinsdag, 07 juli 2020 20:28

Urgente vermissing, wie weet meer?

Politie Hof van Twente meldt het volgende:

Wij maken ons op dit moment ernstig zorgen om de gezondheid van Hendrik Johan Beld (zie foto). Hij is in zorgelijke toestand, met onbekende bestemming, weggegaan en daarom vragen wij jullie hulp.

Beld is vandaag vertrokken vanuit zijn woning in Ambt Delden. Hij vertrok in een zwarte Volvo V50 voorzien van kenteken 6-XND-25.

Heb je Beld of zijn auto gezien? Neem dan contact met ons op.

Foto en personalia zijn gedeeld met toestemming van de familie.

#Politie #vermissing #AmbtDelden

Sinds de uitbraak van het corona-virus heeft burgemeester Ellen Nauta geen bezoeken kunnen brengen 60- en 65-jarige bruidsparen in Hof van Twente. Vanaf 1 juli 2020 worden deze bezoeken weer hervat, mits het bruidspaar prijs stelt op een bezoekje en eventueel media-aandacht. 

De bruidsparen die in de maanden maart t/m juni een diamanten of briljanten jubileum vierden werden door burgemeester Nauta uitgenodigd voor een ontvangst in het gemeentehuis. Maar liefst 10 bruidsparen maakten van deze uitnodiging gebruik. Een aantal heeft zich vanwege andere verplichtingen of om gezondheidsredenen moeten verontschuldigen. 

Na een toespraak en een kort vraaggesprek met de jubilarissen nam de burgemeester de tijd voor een persoonlijk gesprek met de afzonderlijke jubilarissen. 

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeente ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.Zo blijkt dat handhavers in de Hof van Twente tussen 15 maart en 15 juni geen enkele boete hebben uitgeschreven. Hof van Twente was niet de enige gemeente in de regio die zich keurig gedroeg, ook in Lochem, Haaksbergen, Borne en Wierden werden geen bekeuringen uitgeschreven. in Hengelo werden er 20 bekeuringen uitgeschreven, Enschede 19, Dinkelland 10, Almelo 7, Rijssen/Holten 3 en in Berkelland 2.
Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Lees dan hier even bij.

Afgelopen weekend zou het een druk weekend worden voor de duivenmelkers van de Witpen uit Hengevelde. Maarliefst 2 vluchten zouden er vervolgen worden. Op donderdagavond werden er 49 duiven ingekorfd voor de eerste dagfond vlucht van dit jaar. Dagfond betekent vluchten van 500km tot 750km, een flinke uitdaging voor de duiven.
Op vrijdag avond kon er worden ingekorfd voor de laatste vitesse vlucht vanuit Etroeungt, hier werden 185 duiven op ingekorfd. 

Geen evenementen tot 1 september betekende ook geen Midzomerfeesten Bentelo dit jaar. Toen de tranen waren gedroogd en dit nieuws was verwerkt, heeft het bestuur toch even de koppen bij elkaar gestoken. Het eerste weekend juli net zo stil voorbij laten gaan als de meeste weekenden de afgelopen periode, dat leek hen geen optie.

Pagina 1 van 914