Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

woensdag, 18 september 2019 12:21

Schoonmaakteam de Marke slaat alarm tegen rokers

"Wat te zien is op de volgende foto's treffen we regelmatig aan bij ons! kulturhus de Marke. Er staan prullenbakken maak hier aub gebruik van.
Het schoonmaakteam
woensdag, 18 september 2019 09:39

Jaarvergadering W.H.C. 2019: Nieuwe voorzitter!

De jaarvergadering van W.H.C komt eraan! Deze wordt gehouden op donderdag 19 september om 21.00 uur in de kantine van Kulterhus de Marke. Het bestuur nodigt jullie allen uit om hierbij aanwezig te zijn.
Tijdens deze avond zullen de verschillende commissies toelichten wat de stand van zaken zijn. Ook hebben we een jubilaris en nemen we helaas afscheid van een aantal leden.
Tevens is deze jaarvergadering de laatste taak van Vincent Nollen. Hij stopt na 6 jaar als voorzitter van W.H.C. Wie volgt hem op? We gaan het op 19 september meemaken!
dinsdag, 17 september 2019 16:58

Getuigen gezocht!

Op vrijdag 16 augustus vond rond 14.30 uur een aanrijding plaats op de Goorsestraat ter hoogte van Ten Thije keukens en tegels. Daarbij reed een zwarte BMW, bestuurd door een jonge vrouw uit de Hoeve, achterop de fietsendrager van een rode Nissan van een echtpaar uit Haaksbergen. Aanvankelijk bestond overeenstemming over de toedracht van het ongeval en de schuldvraag. Bij de afwikkeling van de schade liep het echter spaak. Heeft u de aanrijding gezien, neemt u dan alstublieft contact op met de redactie zodat de schade alsnog naar behoren kan worden afgehandeld.

In een volle kantine met WVV-ers werd het verleden en de toekomstplannen doorgenomen. Na een minuut stilte voor Sepp Scholten en Marinus Kuipers werd er afgetrapt door voorzitter Maurice Workel om klokslag 20.30. Er was veel nieuws te melden zoals: Vele jubilea bij WVV, foto’s zie bij lees meer. De nieuwe penningmeester werd bekend gemaakt, een datum voor de galavond, het nieuwe shirt waarvan er 350 zijn besteld werd gepresenteerd.
Hieronder bij lees meer ziet u puntsgewijs een aantal zaken die voorbij kwamen:

maandag, 16 september 2019 16:11

Slechts één heeft een lange in Hengevelde

Het onderstaande artikel  en de bovenstaande foto is akomstig van de online versie van de Twentsche Courant Tubantia:

Casper Bebseler had gehoopt dat er op vrijdagavond tussen de twintig en dertig mensen met een maisstegel voor de deur van Herberg de Gebrande Waateren in Hengevelde zouden staan. Het bleek er uiteindelijk één te zijn. Teleurgesteld is hij niet over de zeer beperkte opkomst. „Ik denk dat de mensen eerst de kat uit de boom willen kijken.”
In de vorige eeuw was het in veel boerengemeenschappen in Twente en de Achterhoek een traditie om voorafgaand aan het hakselen met een meetlat door het maïsland te lopen. Tijdens een bijeenkomst in het lokale café werd vervolgens gekeken welke boer met de langste maïsstengel op de proppen kwam. Bebseler besloot deze mooie traditie weer nieuw leven inblazen

Pagina 1 van 967