maandag 23 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jaarvergadering Zomerfeesten Hengevelde op nieuwe locatie zeer positief

  • dinsdag, 12 december 2017 12:45
  • Geschreven door 

De jaarvergadering van de Zomerfeesten Hengevelde vond gisteren plaats onder toeziend oog van zo´n 100 mensen, ongeveer evenveel als andere jaren. Echter was alleen de locatie geen Assink of Varenbrink, maar De Kolenbrander. In een knusse, maar gezellige setting nam voorzitter Kasper Put net als vorig jaar het woord.
Nadat niemand aanmerkingen had op de notulen van vorig jaar kon worden teruggeblikt op vorig jaar. Achteraf gezien was de voorzitter iedereen enorm dankbaar. 50 jaar zomerfeesten is natuurlijk niet niks en hij haalde speerpunten in de naam van ‘verrassend samen en veilig’ nog even aan. Minpuntje en smetje op een zeer succesvolle editie was de 2400 euro boete dat het feest kreeg in verband met roken in de tent. Desondanks was het ook niet in de laatste plaats verdienste van de aangestelde jubileumcommissie dat de ‘ouderwetse’ spiegeltent terugkeerde op het terrein alwaar een heus museum was ingericht. Put gaf aan dat er de komende jaren ook wordt geïnvesteerd in het terrein. Zo wordt de poort opgeknapt, die kon zeker wel een opknapbeurt gebruiken.

 

bestuur
Het verjongde bestuur, met nieuwkomers Leonie Assink en Gijs Pierik

Verder gaf Put aan dat er aankomend jaar ingezet wordt op 5.000 tot 6.000 bezoekers. Speerpunt is onder meer de tweede zondag, waar de visie op het straattheater wordt bijgesteld. Zo gaat de entree tijdens de tweede zondag ‘eraf’. Mensen kunnen gezellig met het gezin naar de afgesloten Goorsestraat of het feestterrein zonder dat er geld moet worden betaalt om binnen te komen. Namens de publiciteitscommissie nam Bart Eshuis het woord. Hij gaf aan dat de publiciteitscommissie en de programmacommissie zijn samengevoegd vanaf dit jaar. Dit in het kader van de efficiëntie en de kortere lijnen. Daarom heet de commissie vanaf heden de PPR, Programma Publiciteits Commissie. Met het oog op 2018 gaf Eshuis aan nog geen namen bekend te kunnen maken. Wel gaf hij te kennen dat ze zichzelf nog afvragen hoe de Hengeveldse avond in te vullen. Om de gemeenschap hier hun mening over te vragen is er reeds op Wegdamnieuws een enquete verschenen, waar al zo’n 300 mensen op hebben gereageerd. Gisterenavond konden aanwezigen de enquête ook handmatig invullen, de wensen zullen worden meegenomen in de voorbereiding.

bart4
Bart Eshuis

Na de pauze was er ook nog een ingekomen stuk. Voorman van Kulturhus de Marke en voorzitter van de SSGH Frank Slijkhuis nam het woord en sprak de zaal toe. Hij gaf aan vorig jaar tijdens de jaarvergadering plannen te hebben gepresenteerd over De Marke en hier nu op te willen terugblikken. Dit doet hij op een positieve manier. Hengevelde heeft de schouders eronder gezet en de sprong in het diepe gewaagd. Iedereen heeft zijn of haar steentje bijgedragen aan het Kulturhus en niet zonder resultaat. Verenigingen als Amuzant en MiXX zijn er gehuisvesd en maar liefst 220 vrijwilligers maken er nu nog dagelijjks een succes van. Ook wordt er geld gegeneerd wat weer aan de gemeenschap ten goede komt. Daarnaast is er een werkgroep opgericht, Kulturhus 2020, zij bekijken samen hoe de toekomst van het Kulturhus in te richten en Frank geeft aan graag op de goed ingslagen weg verder te gaan.

Niet van ondergeschikt belang was het aftreden van diverse commissieleden. Zo namen Niek Koebrugge, Marion Pelle, Nienke Assink, Tom ten Breteler en Marcel Wolterinck afscheid van de diverse commissies. Laatstgenoemde werd door Kasper Put speciaal benoemd, Marcel betekende veel voor de programmacommissie en is altijd voorman van Höftestadl geweest. Tevens was er het afscheid van bestuurslid Joris Roelink. Joris kwam in het bestuur toen de Zomerfeesten een moeilijke tijd kende. Onder Rob Kuipers en later Kasper Put zat hij in het bestuur en zij sloegen een vernieuwende weg in. Dit resulteerde in steeds betere cijfers en dit was voor Roelink een mooi moment afscheid te nemen. Hij is reeds getrouwd en gaat andere uitdagingen aan gaf hij te kennen.

Joost de Witte nam als penningmeester zoals gebruikelijk de belangrijke zaken door en kon spreken over recordcijfers. Afgelopen jaren was er een duidelijke verschuiving te zien dat de inkomsten meer en meer via digitale betalingen binnenkomen waar dit voorheen contant was. In het jaarverslag gaf Joost de kennen dat er in zes dagen maar liefst 862.000 euro is omgezet, meer dan ooit tevoren. Met een resultaat van 110.000 euro over het gehele feest sprak Joost over cijfers waar een penningmeester kippenvel van krijgt.

Uiteindelijk was het aan Wilfried Hartgerink namens de Financiële Advies Commissie en Joost de Witte namens het bestuur om de volgende subsidies uit te reiken, voor de aanwezigen op persoonlijk vlak het hoogtepunt. Alle verenigingen proficiat met de prachtige bedragen!

Waardecheques verenigingen in euro’s:
Cantu                                            350
Dames kerkkoor                             350
Heren kerkkoor                              350
Pellehof dagverzorging                    300
Ouderengym                                  300
Ver. Pellehof bewoners                    350
Rolstoelproject                               450
Gymvereniging                               300
Kindergym                                     300
Hummelheukske                             600
Amuzant                                        1350
CV de Höftemennekes                     2500
Culturele Werkgroep                       1000
Jeugd Jongerenwerk                        1000
MiXX                                              700
Hóftereis                                        1000
KBO Hengevelde                             1000
Vrouw Actief                                   700
Zonnebloem                                    850
Cupido                                            3000
WHC                                               3000
WTC                                               1000
Loopgroep Hengevelde                     750
Project Ouderraad                           1000
Gezellige middag                              300
Team BWIH                                    1500
 Laatst aangepast op vrijdag, 15 december 2017 19:00
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

  • Reactielink robert dinsdag, 23 januari 2018 18:27 Geplaatst door robert

    wel jammer dat er nog steeds niets bekend is van programma van dit jaar blijkt wel weer dat ze het niet kunnen

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren