Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Marcherende soldaten, verwoeste gebouwen, de intocht van de bevrijders. Ieder heeft zijn beeld bij de Tweede Wereldoorlog. De meeste mensen anno 2019 kennen het van foto's, een enkele Wegdammer heeft zelf directe herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Op de bovenstaande foto zien we een zeldzame foto van Hengevelde in de oorlog, Café Veehof wat nu hotel Hof van Twente is werd ook getroffen in deze jaren. Eerder dit jaar plaatsten we al een ('Enkele overleveringen uit de Tweede Wereldoorlog in Hengevelde, Benny Brummelhuis'), waar we enkele van de zeldzame foto's lieten zien. Hoe waardevol zou het zijn voor Hengevelde dat we op Wegdamnieuws nog nooit eerder gepubliceerde foto's van Hengevelde in de oorlog publiceren op deze website? In onze ogen zeer waardevol voor volgende generaties. Vooral nu de generatie de oorlog bewust meemaakte steeds meer begint uit te dunnen is het belangrijk deze foto's veilig te stellen voordat ze stilletjes in containers verdwijnen. Heeft u dus dergelijke foto's op zolder liggen, komt u in een erfenis foto's tegen van Hengevelde in de oorlog of kent u mensen die foto's moeten hebben, geef het door aan redactie@wegdamnieuws.nl. Ook wanneer u niet in staat bent ze te digitaliseren komen we graag bij u langs om daarmee te helpen en desnoods te helpen spitten in oude foto's.

woensdag, 11 december 2019 05:41

Strooiroutes rondom Hengevelde bekend

De gemeente heeft de zorgplicht voor onder andere het beheer van de gemeentelijke wegen, waarbij gezorgd moet worden voor de veiligheid op de weg. Een van de onderdelen van deze zorgplicht is een adequate uitvoering van de gladheidbestrijding. De uitvoering van de gladheidbestrijding is door de gemeente Hof van Twente gemandateerd aan Twente Milieu, waarbij op detacheringsbasis buitendienstmedewerkers en tractie van Gildebor worden ingezet. Het is van groot belang dat de doorgaande wegen en hoofdfietspaden in de winterperiode veilig en doelmatig gebruikt kunnen worden. Bij iedere winter zijn een goed en professioneel Beleids- en Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding van belang. Het hoofd kunnen bieden aan gevaarlijke winterse omstandigheden is de belangrijkste doelstelling van het Beleids- en Uitvoeringsplan Gladheidbestrijding. Uiteraard enerzijds om de inwoner een zo veilig mogelijke route aan te bieden en anderzijds om aan te tonen dat de verantwoordelijken gladheid bestrijden op een wijze die ook redelijkerwijs verwacht mag worden.

dinsdag, 10 december 2019 11:37

Openingstijden gemeentehuis rondom feestdagen

Rondom de feestdagen zijn er andere openingstijden bij het gemeentehuis dan dat u van hen gewend bent. Hieronder leest u wanneer het gemeentehuis gesloten is en wanneer zij telefonisch beperkt bereikbaar zijn. 

Het gemeentehuis is gesloten op:

  • Woensdag 25 december (1e kerstdag)
  • Donderdag 26 december (2e kerstdag)
  • Woensdag 1 januari (nieuwjaarsdag) 

Op onderstaande dagen is het gemeentehuis gedeeltelijk gesloten: 

  • Donderdag 19 december vanaf 15.00 uur (personeelsbijeenkomst) 
  • Dinsdag 24 december vanaf 13.00 uur (kerstmiddag)
  • Maandag 31 december vanaf 13.00 uur (oudjaarsdag)

Telefonisch zijn wij op bovenstaande momenten ook niet bereikbaar.

De avondopenstelling vervalt op:

  • Vrijdag 27 december
  • Vrijdag 3 januari

De gemeente wenst u allen fijne feestdagen toe! 

In sporthal de Marke werd  vrijdagavond een compleet volleybal programma gespeeld, zowel de jeugd, dames team en heren moesten aan de bak. Laten nu alle 5 de teams dames 1, dames 2, dames 3, heren 1 en de B-jeugd de wedstrijd met 4-0 winnen, klasse. Van deze wedstrijden zijn foto's gemaakt door Inge Workel die te zien zijn in dit fotoalbum. Het was nog lang gezelling in de kantine van de Marke. 

dinsdag, 10 december 2019 10:53

Anja 40 jaar

Vandaag is Anja Blokhorst 40 jaar geworden! Gisteren hebben de vriendinnen volgens traditie een stoel gezet. Namens de vriendinnen en redactie van harte gefeliciteerd!

Pagina 1 van 847