Redactie WN

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Podium voor Maud bij Viking Race in Thialf.
Maud Blokhorst is vandaag in Thialf 3e geworden op de 500 meter voor meisjes in de leeftijd 11 jaar bij de Viking Race, het officieus EK voor pupillen. De start was vanmorgen vroeg om 8:00. Ze mocht in de laatste rit tegen een meisje uit Zweden. Mauds rit ging erg goed! “Het is supergaaf om hier te mogen schaatsen” aldus Maud.  Morgen staat de 500 meter nog twee keer op het programma. Daarna wordt het toernooi traditioneel afgesloten met een feestavond in Thialf. (KLIK HIER voor de 500 meter van Maud)
Namens de redactie: Proficiat met deze uitzonderlijke prestatie!
 
Dag groen-gele inwoners van het mooie Rooms-Katholieke en volleybalminnende Hengevelde! Het is al enige tijd geleden dat jullie van ons gehoord hebben. Ja ach, jullie weten wel hoe dat gaat met wedstrijdverslagen schrijven; ‘Ja, dat moeten we doen na elke wedstrijd!’ Maar uit praktijk blijkt dat er eenmaal in de kantine amper wordt gesproken over de gespeelde wedstrijd, laat staan over wie een half A4’tje moet tikken voor Wegdam Nieuws, waar het grote grut toch overheen scrollt.

De meeste Wegdammers hebben wel eens van het Kagelinkbos gehoord. Het is gelegen in Markvelde nabij mijn ouderlijk huis. Het nieuws is dat momenteel in het Braziliaanse Holambra ook een Kagelinkbos wordt aangelegd. Holambra is een Braziliaanse plaats die gesticht is door Nederlandse emigranten waaronder ook de Wegdammers Hennie ten Buuren en Gerard Eijsink, mijn oom en ook de oom van mijn neven en nichten van het voormalige café Assink. Daarover straks meer.
(Foto. De eerste boom van het KBB (Kagelink Bos Brasil) is geplant. Vlnr Egbert en Hermien Groot-Assink, Thea, Thom, Corrie (vrouw van Gerard), Alfons en Jan. Rechts Gerard zelf)

Carnaval is voorbij, de sleutel is ingeleverd. Na Carnaval begint het vasten, te beginnen op Aswoensdag. Een periode van bezinning en reflectie, maar ook terugblikken! Wegdamnieuws heeft de drie prinsen; Robert ten Thije van Bentelo en tevens Hofprins; Mark Escher van Goor en Edwin Tuinte van Hengevelde gevraagd om een korte terugblik. Dat is bijna gelukt, bij Edwin is van een korte terugblik geen sprake! Als laatste dan maar:

woensdag, 26 februari 2020 07:13

De vierde digitale Höfte online

Vandaag alweer de vierde digitale Höfte! Uiteraard wederom het nieuws uit de Geloofsgemeenschap Hengevelde, de Splinters en berichten over de Wereldgebedsdag. Gijs Eijsink doet van zich spreken; Truus neemt na vele jaren afscheid; Een aansprekend item over Kim en Mike te Wierik en:
Nog veel meer! KLIK HIER voor de Höfte of klik op het knopje hierboven!
Pagina 1 van 993