Hier is hij dan: De nieuwe ‘Nollen Kanjer van de maand’!

Het is al weer de eerste vrijdag van de maand! Wie verdient voor de maand november de eervolle titel: Nollen kanjer van de maand? Daar heeft het bestuur van de Stichting Sport- en Gemeenschapsvoorzieningen Hengevelde (SSGH) niet lang over na hoeven te denken. Er is één iemand die alle gaten dicht loopt binnen Kulturhus de Marke: Ernald ten Thije!

Binnen Hengevelde zijn honderden mensen als vrijwilliger betrokken bij één van de vele verenigingen. Samen zorgen ze voor mooie en nette accommodaties (schoonmaak/bar/onderhoud/groenploeg) of helpen ze als leider/begeleider bij de (sport)activiteiten. Kulturhus de Marke is de thuisbasis van veel van onze verenigingen, instanties of organisaties. Binnen het Kulturhus zijn jaarlijks een kleine 200 vrijwilligers actief. Vanzelfsprekend willen we niemand te kort doen. Elke vrijwilliger is waardevol…. Maar Ernald is echt extreem waardevol.

Erwin Koenderink (bestuurslid SSGH): “Je hebt vaak denkers of doeners. Ernald combineert beide eigenschappen. Voordat er iets moet gebeuren kijkt Ernald altijd eerst weloverwogen hoe hij een bepaalde klus slim kan aanpakken. Een ‘fijne kearl”  waar je altijd vanop aan kunt.”

Ernald, bescheiden als hij is maar dit deed hem toch zichtbaar goed

De werkzaamheden
Ernald is meerdere dagen per week te vinden in de Marke. Hij is betrokken bij de vrijdagploeg. Een geweldige groep kearl’s die onder leiding van Tonnie Rupert (helaas niet op foto, was vandaag druk op het kerkhof) wekelijks het groen in de perkjes onderhouden. Gewapend met bladblazers, schoffels en harken zorgen zij ervoor dat buiten rondom het Kulturhus alles netjes is.

Om 9.00 uur beginnen ze samen met een bakkie koffie. Altijd gezellig even ouwehoeren met onder andere de dames van de schoonmaak. Ernald is na de koffie vaak druk met het onderhoud van de vloer in de sporthal. Samen met o.a. Frans Wolbers is hij hier verantwoordelijk voor en zorgt hij dat de vloer minimaal 2x per week wordt schoongemaakt met een speciale boenmachine.
Naast het onderhoud van de vloer is hij ook de technische man in de Marke. Doet de vaatwasser het niet… bel Ernald. Koude douches, kachel kapot, geen verlichting, kapotte deuren…. Ernald lost het op. Hij gaat geen uitdaging uit de weg. Je vraagt bij Ernald nooit mis.

De voorzitter
Mark Tuinte (SSGH): “Ernald staat niet graag op de voorgrond. Hij vindt dit echt niet leuk. Dat weten we donders goed. Toch hebben we gemeend deze stap te moeten zetten.” Zijn beste vriend Norbert ten Vregelaar kent Ernald als geen ander. Hij maakte deel uit van het complot. Vrijdagochtend 28 oktober werd Ernald overvallen met de uitreiking van de Nollen kanjer van de maand. Verlegen en bescheiden als hij is nam hij met gepaste trots deze eervolle titel in ontvangst.

Ernald, namens alle gebruikers en vrijwilligers van Kulturhus de Marke super bedankt! Onderschat niet wat je voor het Kulturhus betekend. Held!

Voorzitter van de SSGH Mark Tuinte maakt de winnaar bekend

Oproep

De ‘Nollen Kanjer van de maand’ is een nieuwe rubriek die in het leven is geroepen om mensen die het verdienen in het zonnetje te zetten. De winnaar ontvangt een lekker cadeau pakket van Bakkerij Nollen!”

Iedere eerste vrijdag van de maand zal de winnaar verschijnen op Wegdamnieuws! Wil je meedenken in wie de kanjer van de volgende maand kan worden omdat hij de afgelopen maand veel heeft betekend voor een ander of het gewoon verdient?

Mail het naar redactie@wegdamnieuws.nl.

Bakkerij Nollen: Super bedankt dat jullie dit initiatief ondersteunen!

Heb je een kandidaat? Meld het bij de redactie van Wegdamnieuws!

Hieronder een indruk van de werkzaamheden van het team: