‘Goeie punten voor de playoffs’

Mike te Wierik heeft met FC Groningen zaterdagavond de uitwedstrijd tegen VVV met 1-0 gewonnen. Mo El Hankouri scoorde vlak voor tijd de enige treffer van de wedstrijd. De bezoekers speelden in Limburg zeventig minuten lang met tien man door een rode kaart voor de teruggekeerde Azor Matusiwa.

In de blessuretijd leek VVV nog op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt van Roemer werd geannuleerd doordat Giakoumakis de bal nog net aanraakte en zodoende buitenspel stond. El Hankouri nam de bal in de 87e minuut op de pantoffel en wist de verre hoek te vinden. Eerst won de vleugelflitser goed een duel door zijn lichaam erin te zetten. Enkele seconden later schoot hij de winnende goal tegen de touwen.

Ik vond beide gele kaarten van Matisuwa onterecht. Wat vond jij?

Mike te Wierik :”Ik vond het lastig om te zien. De tweede was sowieso terecht want je hoorde het contact moment. Maar als je zo snel met een man minder komt te staan dan denk ik: Wij hebben best goed verdedigd. Geen grote kansen weggegeven en dan is het lekker dat je na 70 minuten met een man minder alsnog wint.

Goeie punten voor de playoffs! Nu maar eerst lekker Pasen vieren in Hengevelde!”

Rood Matusiwa

De Groningers blijven op de zesde plaats staan in de eredivisie met nu 46 punten uit 29 wedstrijden. De rode kaart voor Matusiwa was ongelukkig, maar de verdedigende middenvelder wist zichzelf na een vroege eerste gele kaart niet in bedwang te houden. Twee keer ging hij het duel aan en kwam te laat. Eerst met Van Crooy. Toen Matusiwa in de 20e minuut voor de tweede keer te laat kwam, dit keer in een duel met Machach, kon hij inrukken. Vooral deze tweede gele kaart van scheidsrechter Nijhuis leek billijk.