Mike maakt zich op voor komende woensdag

Mike te Wierik sloot vanmiddag met FC Emmen reguliere seizoen af met een 3-2 nederlaag in en tegen Utrecht. Met veel ‘nieuwe’ gezichten wist de Drentse club twee keer een achterstand weg te werken, maar een derde keer lukte niet. Van der Hoorn van FC Utrecht kreeg na een oliedomme overtreding op eigen helft op Jasin-Amin Assehnoun direct rood kreeg van scheidsrechter Martens.

Was de rode kaart in jullie nadeel vandaag?
Mike te Wierik: Haha geen idee. We kregen drie goals tegen door standaard situaties dus dat had daar niet direct invloed op. Dat mag gewoon niet gebeuren”.

Zijn er spelers gespaard voor komende woensdag tegen NAC?”
“Ja,  sommigen hebben helemaal niet gespeeld en bleven thuis. Ik mocht maar 45 minuten spelen dat was van tevoren afgesproken”.

Een mooie bijdrage bij de 1-1
“Ja, dat was een goede bal van Scholte die ik terug kopte op Romeny. Die scoorde dus dat was wel fijn”.

Voor Emmen zorgden Ole Romeny (vlak voor rust) voor de 1-1 en kopte Mark Diemers na een uur de 2-2 binnen. Al na twee minuten zorgde Mike van der Hoorn op aangeven van Jens Toornstra voor de openingstreffer en acht minuten na rust schoot Tasos Douvikas (samen met PSV’er Xavi Simons topscorer van de eredivisie) zijn negentiende goal van het seizoen binnen.

Rode kaart

Nadat Douvikas dichtbij de 3-1 was (maar de lat raakte) kwam Emmen wederom op gelijke hoogte, waarna Van der Hoorn na een oliedomme overtreding op eigen helft op Jasin-Amin Assehnoun direct rood kreeg van scheidsrechter Martens. Met elf tegen tien leek Emmen voor de winst te gaan, maar nadat Diemers en Jari Vlak mochten douchen van Lukkien verdween de echte finesse en sloegen de tien van Utrecht via captain Nick Viergever nog één keer toe: 3-2. Mohamed Bouchouari was in de slotfase nog heel dichtbij de 3-3, maar zijn schot spatte uiteen op de paal.

Door de zege gaat FC Utrecht met een redelijk goed gevoel richting de play-offs om Europees voetbal en met de minieme nederlaag, zonder kleerscheuren, kan Emmen zich opmaken voor de clash in de nacompetitie tegen NAC komende woensdag en zaterdag. Eerst in Breda en een paar dagen later in Emmen. Of Julius Dirksen die wedstrijd gaat halen is twijfelachtig. De verdediger viel uit met een hamstringblessure.

Rust

Jeroen Veldmate, Jeremy Antonisse, Lorenzo Burnet, Ahmed El Messaoudi en Oussama Darfalou stonden in Utrecht niet op het wedstrijdformulier. Zij kregen rust in aanloop naar de wedstrijd tegen NAC.

Opstelling FC Emmen: Van der Hart, Dennis Vos, Julius Dirksen (Maurilio de Lannoy), Michaël Heylen, Mike te Wierik (Arnaud Luzayadio), Jari Vlak (Miguel Araujo), Mohamed Bouchouari, Jasin-Amin Assehnoun, Ben Scholte, Ole Romeny (Richairo Zivkovic) en Mark Diemers (Azzedine Toufiqui)

NAC-Emmen

Het duel in Brabant begint woensdag om 18.45 uur. De uitzending van Radio Drenthe Sport om 18.30 uur.