Mike te Wierik start met remise tegen Volendam: “Heel erg zonde”

Archieffoto

Mike te Wierik kwam met FC Groningen zondagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen FC Volendam, wat toch een ietwat teleurstellend begin van het seizoen was, hoewel de thuisclub frivool voetbal op de mat legde.
Na 90 minuten voetbal stond het 2-2 in Euroborg. FC Groningen ging rusten met een 2-1 voorsprong door goals van Cyril Ngonge en Jørgen Strand Larsen. Daryl van Mieghem scoorde voor Volendam voor de pauze, Benaissa Benamar deed dat na rust. Bij FC Groningen debuteerden vijf spelers voor de club.
Mike te Wierik: “Heel erg zonde. We speelden echt prima tot en met de 2-1. Daarna werd het een 50/50 wedstrijd en maakten zij nog 2-2. Daarna had het nog beide kanten op kunnen gaan maar het bleef 2-2.”
Wat maakt het dat Volendam terug kon komen in de wedstrijd? Mike: “Door slordig balverlies kregen we de counter tegen waarbij de restverdediging niet goed stond. En dan maakt van Mieghem hem ook goed af.”
Wat zijn de verschillen bij jullie in vergelijking tot afgelopen seizoen? “Ja lastig te zeggen. Elke trainer heeft zo weer z’n eigen ding maar we moeten bijvoorbeeld veel indribbelen en patronen spelen zoals buitenspelers naar binnen en dan de back wat hoger.”

Het duel met FC Volendam betekende het officiële debuut van hoofdtrainer Frank Wormuth. In zijn eerste basisopstelling van de Trots van het Noorden had de coach plaats voor vier debutanten. Doelman Michael Verrips, verdediger Isak Määttä, middenvelder en aanvoerder Joey Pelupessy kwamen de selectie dit seizoen versterken en droegen voor het eerst het groen-witte shirt. Radinio Balker werd vorig seizoen aangetrokken, maar miste het gehele jaar vanwege blessureleed. Volendam-thuis was dus ook het debuut van Balker, tevens zijn Eredivisiedebuut. Een bijzonder moment voor de stopper.

FC Groningen knalde uit de startblokken. Cyril Ngonge schoot al binnen 2 minuten raak met een droge schuiver vanaf randje strafschopgebied. Een heerlijk begin van het seizoen voor de FC. Spits Jørgen Strand Larsen kreeg 5 minuten later zijn eerste goede kans. Tomas Suslov speelde zichzelf vrij aan de linkerkant en zag de spits naar de eerste paal lopen. Zijn afgemeten voorzet werd door Strand Larsen net langs de verkeerde kant van de paal gevolleerd.

Keeper Verrips moest na een klein kwartier voor het eerst handelend optreden. De doelman redde stijlvol op een bekeken schot van een kleine achttien meter afstand. FC Groningen had veelvuldig de bal en werd bij vlagen gevaarlijk in de ruimte achter de Volendamse verdediging. Een fraaie aanval aan de rechterkant van het veld leverde de Trots van het Noorden de tweede goal op.

Ngonge ging een combinatie aan met Ramon Pascal Lundqvist, snelde langs zijn directe tegenstander en gaf een lage voorzet op Strand Larsen. De spits was koelbloedig en schoot raak, 2-0. FC Volendam gaf zich echter niet gewonnen. Na een strakke pass werd Daryl van Mieghem vrijgespeeld op rechts en schoot raak. Vlak voor rust was het verdediger Balker die tot twee keer toe een gevaarlijk schot van de Volendammers blokte. Door een flitsende start ging de FC met een voorsprong de rust in, 2-1.

De 18.648 supporters in Euroborg zagen dat de FC vlak na rust goed wegkwam. Van Mieghem raakte de paal na een succesvolle individuele actie. Aan de andere kant was Ngonge gevaarlijk met een schot in het zijnet.

Ragnar Oratmangoen was na ruim een uur spelen debutant nummer vijf bij de FC. De aanvaller verving Ngonge. Direct na de wissel waarbij ook Paulos Abraham en Daleho Irandust binnen de lijnen kwamen, kreeg FC Groningen een flinke domper te verwerken. Neraysho Kasanwirjo leek een inzet van Benaissa Benamar van de lijn te halen, maar de VAR besliste na het bestuderen van de beelden dat het een doelpunt was, 2-2.

Oratmangoen was in de slotfase dichtbij de winnende treffer. Hij snelde op de keeper af, werd daarbij gehinderd door een tegenstander, maar kon wel schieten. De doelman remde het schot zoveel af dat deze ruim voor de doellijn kon worden weggewerkt. Strand Larsen was direct daarna gevaarlijk met een schot uit de draai in de handen van Filip Stankovic.

FC Groningen ging onder aanvoering van het fanatieke deel van de supporters op de Noordtribune op zoek naar de overwinning.  De Trots van het Noorden kwam nog dichtbij door een fraaie vrije trap van Laros Duarte die door Stankovic uit de bovenhoek werd geplukt en een omhaal van Strand Larsen. Net als in de eerste speelronde van vorig seizoen probeerde de spits het spectaculair, maar deze keer ging de inzet over. Daardoor eindigde het duel in 2-2.