Te Wierik onderuit in Utrecht: “Die bal moest er wel in”

FC Groningen heeft zondagmiddag de uitwedstrijd in Utrecht met 2-1 verloren. De Trots van het Noorden kwam voor rust op voorsprong door Florian Krüger, maar incasseerde na rust twee treffers. Taylor Booth maakte na een uur spelen gelijk, Sander van de Streek besliste het duel zes minuten voor tijd.
Mike te Wierik kreeg nog een levensgrote kans, maar hij was niet koelbloedig voor het doel. Mike hierover: “Die bal moest er wel in. Ik schoot hem tegendraads maar de keeper pakte hem nog net. De grensrechter vlagde wel voor buitenspel dus geen idee of hij geteld had.”

Ook op het gehele duel blikt Mike desgevraagd terug: “De eerste helft waren wij de betere partij, Utrecht de tweede helft. Denk wel dat er een puntje had ingezeten maar helaas lukt het niet.

Bij de 1-1 stap je in, foutje? “Hij dribbelde twee, drie man voorbij toen kwam die bal er tussen in en tikte hij hem door m’n benen, dus dat was wel balen alhoewel die jongen het wel goed deed.”

FC Groningen werd in Utrecht gesteund door liefst 745 supporters, een competitierecord voor de FC in de Galgenwaard. De tactische variant die trainer Frank Wormuth met zijn staf had bedacht om Utrecht de bestrijden wierp direct zijn vruchten af. FC Groningen zette de tegenstander goed onder druk en het spel begaf zich in de beginfase op de helft van de tegenstander.

Spits Ricardo Pepi schoot twee keer naast, middenvelder Luciano Valente kreeg een mogelijkheid en veel voorzetten van de zijkanten kwamen net niet aan. Het duel werd in het tweede kwartier gelijkwaardiger met ook mogelijkheden van Tasos Douvikas. Keeper Peter Leeuwenburgh moest twee keer echt in actie komen. De doelman kwam één keer goed uit zijn goal en pakte knap een schot in de korte hoek.

De Trots van het Noorden kwam vlak voor rust op voorsprong. De bal werd veroverd door Damil Dankerlui vlakbij het strafschopgebied van FC Utrecht waarna deze bij Joey Pelupessy terecht kwam. De captain verlegde het spel naar de rechterkant waar Neraysho Kasanwirjo de bal teruglegde op Pepi. De spits schoot, waarna Florian Krüger alert reageerde bij de tweede paal en de bal binnen gleed. Assist voor Pepi, de eerste goal voor de FC voor Krüger, 0-1.

In de tweede helft werd het duel fysieker, waarbij beide ploegen het inzetten van een tackle niet schuwden. FC Groningen speelde richting de eigen aanhang dat wederom in deze uitwedstrijd duidelijk hoorbaar was. De hardwerkende Valente kreeg de bal aan het begin van de tweede helft net niet onder controle in het strafschopgebied om op het doel te schieten.

FC Utrecht kwam na een uur spelen op gelijke hoogte. Taylor Booth zette de Domstedelingen na een solo op 1-1. De thuisploeg werd na de treffer gevaarlijker en voerde de druk op richting de Groningse verdediging. Maar net als voor rust stond keeper Leeuwenburgh meerdere keren zijn mannetje.

De doelman was zes minuten voor tijd kansloos toen Sander van de Streek voor zijn neus opdook. Een voorzet van Amin Younes ging aan spits Bas Dost voorbij, maar de middenvelder Van de Streek kwam vrij in het strafschopgebied en maakte 2-1.

FC Groningen probeerde het nog met een schot van afstand van Laros Duarte en een aanvallende wisseling waar Cyril Ngonge het veld betrad. Tot een echt gevaarlijk slotoffensief kwam de Trots van het Noorden niet meer, waardoor de goede beginfase en eerste helft niet het gehoopte vervolg kreeg. De FC moest de punten in Utrecht laten.