Thijs Boomkamp absolute duivenkampioen in Haaksbergen

Het vliegseizoen voor de duiven zit er al weer bijna twee maand op. De kampioenschappen zijn inmiddels bekend. Wie dit jaar altijd bovenin te vinden was, is Thijs Boomkamp, geboren en getogen in Hengevelde, maar al jaren in Haaksbergen woonachtig.

Deze spontane, fanatieke en never stilzittende duivencoach, won dit jaar vele kampioenschappen in vereniging De Vale Doffer te Haaksbergen.

De basisschoolleerkracht te Haaksbergen is sinds 2004 lid bij De Vale Doffer. In 2017 een jaar gestopt vanwege een verhuizing, speelt hij sinds enkele jaren liefst alle vluchten die bij PV De Vale Doffer worden ingekorfd. Vanwege een kleine accommodatie en het kleine aantal duiven wordt er niet gespeeld op de overnachtvluchten. Ondanks dit zijn de prestaties niet onverdienstelijk. Na in 2019 generaal kampioen te zijn geworden van De Vale Doffer, ging het ook dit jaar prima aan de Van Kriekenstraat te Haaksbergen. Dit alles met voornamelijk de Heremans-Ceusters soort aangevuld met duiven van duivenvriend Ron van der Noort uit Westzaan.

Thijs is binnen de club een soort manusje-van-alles. Verzorgt het vliegprogramma, de inkorftijden, de bloemen, bedient met regelmaat de computer, houdt de kampioenschappen bij. Tevens zorgt hij wekelijks voor het plaatsen van een vluchtverslag en foto van de winnaars op Facebook. Daarnaast neemt hij de functie van secretaris op zich.

* 1e ONAANGEWEZEN VITESSE
* 1e AANGEWEZEN VITESSE
* 1e ONAANGEWEZEN MIDFOND
* 1e AANGEWEZEN MIDFOND
* 3e AANGEWEZEN DAGFOND
* 1e ONAANGEWEZEN JONGE DUIVEN
* 3e AANGEWEZEN JONGE DUIVEN
* 1e ONAANGEWEZEN NATOUR
* 3e AANGEWEZEN NATOUR
* 1e ONAANGEWEZEN GENERAAL
* 1e AANGEWEZEN GENERAAL
* 1e KEIZERGENERAAL 2022

Thijs, gefeliciteerd met het keizergeneraal kampioenschap 2022 van De Vale Doffer.