W.V.V.’34 maakt het voor rust al af tegen Avanti: “Bekroning op mooie aanvallen”

Randy Smit bezorgde de verdedigers van de tegenpartij weer eens hoofdpijn vandaag

W.V.V.’34 heeft zichzelf zondagmiddag een zeer goede dienst bewezen om de strijd om plek 2 in de topper tegen Avanti. Op een zeer warm veld werd het 3-0 tegen Avanti Wilskracht dat  door deze uitslag de groengelen met drie punten ziet uitlopen.
Vanaf het eerste fluitsignaal was het de thuisploeg die flink druk zette en met de buitenspelers Randy Smit en Lars Aarnink voor enorm veel dreiging zorgde.
Maar gezegd mag worden dat ze ook zeer goed in stelling werden gebracht door het middenveld, waar vooral Robin Rikkert zich meerdere keren liet gelden. Dat begon al met de zeer fraaie 1-0 na vijf minuten spelen. Een stift vanaf de hoek van het strafschopgebied deed de keeper aan de grond nagelen. 1-0.
Een kwartier later lag de bal alweer in het netje. Randy Smit sneed van buiten naar binnen en kon simpel afleggen op Lars Aarnink die geen moeite had de score te verdubbelen: 2-0. Avanti kon tot dusver alleen maar verdedigen en had in de gaten dat het een zeer moeilijke middag ging worden. Dit werd nog erger toen de kort daarvoor scorende Lars Aarnink spits Gijs Pierik bediende met een puike voorzet. Gijs knikte binnen en het pleit was beslecht: 3-0 na een half uur spelen.
W.V.V.’34 wist dat het mede door de warmte dit niet 90 minuten kon volhouden en nam iets gas terug. Avanti kreeg wat meer de bal, maar tot grote kansen kwam het voor rust niet.

Robin Rikkert, niet alleen aan de bal maar ook heerser in de lucht

Na de thee was dit spelbeeld eigenlijk onveranderd. W.V.V.’34 zette minder hoog druk en liet Avanti iets meer de bal rondspelen. Desondanks werden via de vleugels nog regelmatig het gevaar gezocht door W.V.V.’34, maar tot levensgrote kansen kwam dit niet meer.

Trainer Roy Workel zag dat het gespeeld was voor en gunde ook zijn wissels speeltijd. Zo kwam de jeugd in actie in de naam van Barten Tijhof, Thomas Wegdam en Mahmoud Jaafil. Alle drie vielen niet onverdienstelijk in en dat ze geen verzwakking zijn voor het elftal, moet de technische staf goed hebben gedaan.
Avanti kreeg nog één levensgrote kans, maar verder dan dat kwam het niet. Eindstand 3-0 en W.V.V.’34 kan zich opmaken voor de topper aanstaande donderdag tegen De Tukkers, een allerlaatste strohalm in de strijd om de titel.

Verdediger Remi Leferink over het duel: “Ik denk dat we het onszelf makkelijk hebben gemaakt. We speelden de eerste helft zeer gedisciplineerd. We lieten Avanti aan de bal, maar ieder omschakelmoment was gevaarlijk. We scoorden een prachtige 1-0, maar de overige doelpunten waren ook een bekroning op mooie aanvallen. Na de rust hebben we besloten om de wedstrijd op slot te gooien en te profiteren van de ruimte die we kregen. Avanti had veel de bal, maar wij hadden de betere kansen. Enorm tevreden met deze teamprestatie!”

Hieronder enkele foto’s:

Eén team, één taak zegt men dan
Lars Aarnink, gevaarlijk op de vleugel maar na het invallen van aanvaller Mahmoud Jaafil ook op het middenveld van waarde
Barten Tijhof krijgt de laatste instructies van Mike te Wierik
De support van kampioen WHC dames A1 deed sommige jonge spelers misschien wel wat harder lopen... Wie zou het zeggen