Nog 24 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 21)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam: Nico Bebseler Carnavalsjaar: 1994 / 1995
Motto: Carnaval in Hengeveele, das monsterluk mooi man
Scepter: Een stalen pijp voorzien van allerlei gereedschappen voor het nemen van grondmonsters. (beroep)
De Hit: Een carnavalsschlager voor de prins was er niet echt, maar de hit van het carnaval was Kleine Vogel van Arie Passchier

Hieronder een stukje uit de oude doos geschreven door Nico in de folder van de Höftemennekes toen hij na 11 jaar afscheid nam van de Prinsengarde:

Carnaval 1995-2006

Beste Allemaal,
De elf prinsengarde jaren zitten erop! Jawel! De dag dat Hennie Wegdam (God hebbe zijn ziel) me wou spreken over de revue vergeet ik nooit meer. Zitten we met de hele familie thuis lekker te tafelen, rinkelt de deurbel. Ik doe open, komt Hennie binnen; goei’n oamn’d! O god ik zeet’t wa, ie hebt wa kuiervolk. Ik zeg: goat d’r bie zitt’n. Hennie kijkt over de tafel en zegt; dat zöt d’r good oet, dat loak mie gen twee keer zeg’n!

En zo kon het zijn dat Hennie binnen twee minuten achter een halve liter bier en een bord gebraden ribbetjes zat. Na nog een paar biertjes  zegt ie: ik goa d’r hen, dat van de revue dat kump later wal ’n keer! En daar ging ie weer, de buik rond, twee kleine emmertjes salade aan het stuur, op de fiets naar huis. Twee weken later zit hij weer bij ons samen met de voorzitter Harrie Waanders om zogenaamd weer te praten over de revue. Toen werd duidelijk waarom hij twee weken eerder kwam en ging zonder ook maar een woord gerept te hebben over de revue;hij had zich in de datum vergist!! Die avond werd dus duidelijk wie de nieuwe prins carnaval 1995 zou worden. Niet te vergeten dat er in dat jaar van Residentie verwisseld is van Varenbrink naar de Witte. Dat was voor het toenmalige bestuur geen makkelijke beslissing.

De jaren erna zijn allemaal stuk voor stuk onvergetelijk. Herman Mentink als een oude provo op een solex, crossen door de zaal van Assink. Jan Schonenborg met een rokje en hoge hakken. Fantastisch! Ik ga een groep binnen de vereniging verlaten om toe te treden tot een andere groep: de ‘Wegdrammers”. Wie weet halen we de solex nog weer een keer voor de dag, met uiteraard de ( nog oudere) provo er weer op! Verder wil ik graag iedereen bedanken die zich op welke manier dan ook voor de carnavalsvereniging heeft ingezet. Al deze energie zorgt ervoor dat carnaval elk jaar weer een top belevenis wordt!
Voor mij was 1995 de topper! Ik wens prins Hans II met het hele gevolg ook zo’n topjaar toe. We zien elkaar weer tijdens de drie dolle dagen!
En wie goat nog nich ne hoes, nog lange nich nog lange nich……………
Prins Nico I

Tot morgen met Prins……

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.