Newsflash 3: Indrukwekkend programma Kroamschudd’n Hengevelde

Het programma is rond! Programmaverantwoordelijke Nico Bebsler is trots op het eind resultaat. Elk jaar zetten we stappen. De enthourage was vorig jaar al heel bijzonder. Dit jaar verwachten we een nog mooier sfeerplaatje te kunnen maken. Zoals gezegd gaan we dit jaar met Kroamschudd'n in Hengevelde terug naar het marktplein tegenover de COOP. De ingang van 't Kroamschudd'n is dit jaar bij de ingang van de kerk aan de kant van het marktplein. As woensdag/donderdag verschijnt bovenstaande advertentie in het Hofweekblad. De kinderen kunnen deze advertentie uitprinten en deze zondag 18 december meenemen. De historische wandelroute is voor de kinderen een soort van speurtocht. Jullie mogen natuurlijk ook de advertentie van deze website downloaden en uitprinten.  

Aanvang kerstconcert Amuzant: 15.30 uur

Tijdens kerstconcert Amuzant zal ook 2x het Kinderkoor olv Hennie Lelieveld

Aanvang Kroamschudd'n in Hengevelde: 17.00 uur 

De gehele avond zijn er diverse optredens op diverse lokaties van o.a.:

De kerk maakt dit jaar deel uit van de historische wandeling. De achteringang van de kerk (bij Marktplein / Het Tent) is dit jaar het startpunt van "Kroamschudd'n in Hengevelde"! In de kerk worden door Ans Eshuis kersrtverhalen verteld. Er is muzikale ondersteuning  van Monique  Compagnie (pan fluitiste). De kerk wordt door het Hengeveldse Licht & Geluid bedrijf SoNice op een zeer bijzondere manier uitgelicht.

Begraafplaats

In de kapel achterop de begraafplaats zijn optredens van “Sizzling” en Jan Mulleman ( mondharmonica). Op de begraafplaats branden honderden kaarsen. 

Langs de route

U waant zicht 2000 jaar terug in de tijd. Op diverse plekken langs de route staan figuranten. Er zijn diverse optredens van koren en muzikanten. De gehele route is goed gangbaar en verlicht. 

Kribbe

De levende kerststal heeft dit jaar een nieuw onderkomen. Het monumentale pand dat in de pastorietuin staat wordt omgebouwd tot stal. De os en de ezel zijn natuurlijk ook van de partij. Tevens zijn er "2 kamelen". De rollen van Maria, Josef en het kinderke Jezus worden dit jaar gespeeld door Marleen Peerik, Niek Asbreuk en hun dochtertje Ella. 

Kerstmarkt

Op het plein voor de Het Tent (marktplein Hengevelde tegenover COOP supermarkt) wordt wederom door de ouderraad van de Petrusschool een schitterende kerstmarkt opgetuigd waar u allerlei kerstartikelen kunt kopen. Ook zal er goed worden gezorgd voor de inwendige mens. Er is een oliebollenkraam, er wordt brood gebakken, Forel gerookt en ook worden er heerlijke broodjes Beenham verkocht. Natuurlijk is er Gluhwein en Chocolademelk. Tevens is er frisdrank, bier en wijn te koop.

Op het overdekte podium zijn diverse optredens gepland:

  1. 't Hengevelds Kinderkoor
  2. Spirit gospelpopkoor Gospelpopkoor
    Onder muzikale leiding van dirigent Elise Hesselink brengt Spirit uit Borne met kwaliteit en bezieling een repertoire van inspirerende Soul & Gospel. Dat zie je, dat hoor je, dat voel je! Zij doen dit met 20 enthousiaste zangers en zangeressen, een eigen begeleidingsband en solisten. Stuk voor stuk professionele mensen waarvan een flink aantal de muziek niet alleen als hobby, maar ook als beroep uitoefent. Ze hebben plezier in wat ze doen en weten dat met veel energie over te brengen op het publiek.
  3. Pop & Musical koor Match uit Haaksbergen
    Match is een koor/musical groep uit Haaksbergen. De huidige groep is in januari 2008 ontstaan en zingt voornamelijk meerstemmige bekende popnummers en diverse musicalmedleys. Van musicals als Grease en Mamma Mia tot popmuziek van Robbie Williams, Acda en de Munnik en Coldplay. MATCH bestaat inmiddels uit zo’n 65 enthousiaste leden die met elkaar een dijk van een optreden neer kunnen zetten op uiteenlopende festiviteiten. De leeftijd varieert van 25 tot 65 jaar. Het koor wordt begeleid door dirigent Jeroen Katier, toetsenist Irene de Haan en drummer Tim Broshuis.
  4. Judith en Ilse / 2 Hengeveldse zangtallenten die dit jaar wederom vanaf grote hoogte twee keer een optreden verzorgen.

Programma voor de Kids

Er zijn allerlei activeiten georganiseerd voor de kinderen. Zo is er een speurtocht uitgezet langs de historische route. De kinderen moeten een advertentie uitknippen die as woensdag/donderdag op de voorpagina van het Hofweekblad staat. Hierop staat beschreven wat de opdracht is tijdens de speurtocht. Deelname kost €1,- per kind. Hiervoor ontvangen ze wel een schitterende kerstmuts en maken ze kans ok enkele leuke prijzen die zijn aangeboden door de bazar van Joh. Tevens is er gratis drinken voor de kinderen en zijn er op de markt meerdere lekkere dingen gratis te krijgen. WHC en WVV verzorgen een spel waarbij de kinderen enkele ballen moeten gooien of schieten door gaten in een doek voor de goal. Mike ter Wierik (speler Heracles 1) heeft voor ons een bal met handtekeningen van de complete selectie van Heracles geregeld. Ook een Heraces pet en sjaal worden door de Almelose club beschikbaar gesteld.  

Veiling voor het goede doel

De toegang tot het evenement is gratis. We vragen wel om een vrije gift. Een substantieel deel van de inkomsten gaat naar het goede doel. Dit jaar is dat de stichting 4 Jason uit Neede. Tevens wordt er vanaf ca 19.00 uur een grandiose veiling gehouden. Er zijn diverse hele mooie items beschikbaar gesteld door diverse ondernemers. De laatste puntjes m.b.t. de veiling worden maandag besproken. We laten jullie z.s.m. weten wat er allemaal geveild kan worden. Dinsdag meer hierover in Newsflash 3