Morg’n 17 uur Kroamschudd’n….. donders gezellig – mooi programma – Nefit ketel in de veiling, Handbal EK-finale op schermen

Morgen om 17.00 uur is het dan eindelijks zover. De 4e editie van Kroamschudd'n in Hengevelde. LEVENDE KERSTSTAL MET VERLICHTE ROUTE EN LIVE MUZIEK / Vernieuwend, verrassend en origineel. Vanaf 18.00 uur live-beelden van de EK-finale handbal op diverse schermen (bij lees meer het volledige programma programma)
Engelen hoog in de lucht, zingen het kerstkindje toe. Herders, waaronder tientallen herderskinderen, komen met hun schaapjes naar de stal. Langs de wandelroute zingen koortjes en spelen muzikale ensembles kerstliederen. De wandelroute, ongeveer een kilometer lang, leidt ook dit jaar weer langs de begraafplaats waar vele honderden kaarsjes branden. Via een historische wandelroute die u 2000 jaar terug brengt in de tijd komt u aan bij de vernieuwde kerststal waar Josef en Maria met het pas geboren kindeke verblijven. Kortom; deze vierde ‘levende kerststal’ wordt indrukwekkender dan ooit”, weet Hans Mulders, initiatiefnemer van het event:

“Het is geweldig te zien dat inmiddels zo’n 75 vrijwilligers meewerken aan ‘Kroamschudd’n in Hengevelde’. Ook het bedrijfsleven doet volop mee. De afgelopen dagen hebben we al vele hele bijzondere veilingitems bekend kunnen maken. Vandaag kunnen we jullie melden dat LESSCHER INSTALLATIETECHNIEK een Nefit Ketel t.w.v. €1400,- beschikbaar stelt. Dus mocht u een nieuwe zeer zuinige ketel nodig zijn dan is morgen het moment om zaken te doen. Meer informatie m.b.t. de veiling vindt u op http://www.kroamschuddeninhengevelde.nl

Morgenmiddag om 15.30 uur verzorgt muziekvereniging Amuzant een kerstconcert in de Petruskerk. Van daaruit vertrekken Jozef, Maria en hun kind op een ezel naar de nieuwe kerstkribbe. Het centrale hart van Hengevelde wordt nu ingericht met taferelen die doen denken aan 2000 jaar geleden. Er lopen ezels en schapen in kleine afzettingen bij een bakhuis met verse broodjes en langs vuurkorven waar kinderen marshmallows mogen roosteren. Er komen midwinterhoornblazers en op verschillende plekken zingen koren. Ook de ouders en de kinderen van de plaatselijke Petrusschool en Kinderdagverblijf Bommel de Beer werken mee. Zij organiseren een gezellige kerstmarkt waar ze hun creatieve kerstcreaties aanbieden.

INDRUKWEKKEND PROGRAMMA KROAMSCHUDD’N HENGEVELDE

De entourage was vorig jaar al heel bijzonder. Dit jaar verwachten we een nog mooier sfeerplaatje te kunnen maken. Zoals gezegd gaan we dit jaar met Kroamschudd'n in Hengevelde terug naar het marktplein tegenover de COOP. De ingang van 't Kroamschudd'n is dit jaar bij de ingang van de kerk aan de kant van het marktplein. De historische wandelroute is voor de kinderen een soort van speurtocht. Op onze website kun je een kaart downloaden en uitprinten. Met deze kaart kun je meedoen aan de speurtocht en maak je kans op een leuke prijs.

Voorafgaand aan Kroamschudd’n in Hengevelde verzorgt muziekvereniging Amuzant uit Hengevelde in de plaatselijke kerk een kerstconcert. Dit concert begint om 15.30 uur en duurt ca 1 uur. U wordt hier allen natuurlijk van harte voor uitgenodigd.

Aanvang Kroamschudd'n in Hengevelde: 17.00 uur

De gehele avond zijn er diverse optredens op diverse locaties van o.a.:

De kerk maakt dit jaar deel uit van de historische wandeling. De achteringang van de kerk (bij Marktplein / Het Tent) is dit jaar het startpunt van "Kroamschudd'n in Hengevelde"! In de kerk worden door Ans Eshuis kerstverhalen verteld. Er is muzikale ondersteuning  van Monique  Compagnie (pan fluitiste). De kerk wordt door het Hengeveldse Licht & Geluid bedrijf SoNice op een zeer bijzondere manier uitgelicht.

Begraafplaats

In de kapel achterop de begraafplaats zijn optredens van “Sizzling” en Jan Mulleman ( mondharmonica). Op de begraafplaats branden honderden kaarsen.

Langs de route

U waant zicht 2000 jaar terug in de tijd. Op diverse plekken langs de route staan figuranten. Er zijn diverse optredens van koren en muzikanten. De gehele route is goed gangbaar en verlicht.

Kribbe

De levende kerststal heeft dit jaar een nieuw onderkomen. Het monumentale pand dat in de pastorietuin staat wordt omgebouwd tot stal. De os en de ezel zijn natuurlijk ook van de partij. Tevens zijn er "2 kamelen". De rollen van Maria, Josef en het kindeke Jezus worden dit jaar gespeeld door Marleen Peerik, Niek Asbreuk en hun dochtertje Ella.

Kerstmarkt

Op het plein voor de Het Tent (marktplein Hengevelde tegenover COOP supermarkt) wordt wederom door de ouderraad van de Petrusschool een schitterende kerstmarkt opgetuigd waar u allerlei kerstartikelen kunt kopen. Ook zal er goed worden gezorgd voor de inwendige mens. Er is een oliebollenkraam, er wordt brood gebakken, Forel gerookt en ook worden er heerlijke broodjes Beenham verkocht. Natuurlijk is er Glühwein en Chocolademelk. Tevens is er frisdrank, bier en wijn te koop.

Op het overdekte podium zijn diverse optredens gepland:

  • 't Hengevelds Kinderkoor
  • Spirit gospelpopkoor
    Onder muzikale leiding van dirigent Elise Hesselink brengt Spirit uit Borne met kwaliteit en bezieling een repertoire van inspirerende Soul & Gospel. Dat zie je, dat hoor je, dat voel je! Zij doen dit met 20 enthousiaste zangers en zangeressen, een eigen begeleidingsband en solisten. Stuk voor stuk professionele mensen waarvan een flink aantal de muziek niet alleen als hobby, maar ook als beroep uitoefent. Ze hebben plezier in wat ze doen en weten dat met veel energie over te brengen op het publiek.
  • Pop & Musical koor Match uit Haaksbergen
    Match is een koor/musical groep uit Haaksbergen. De huidige groep is in januari 2008 ontstaan en zingt voornamelijk meerstemmige bekende popnummers en diverse musicalmedleys. Van musicals als Grease en Mamma Mia tot popmuziek van Robbie Williams, Acda en de Munnik en Coldplay. MATCH bestaat inmiddels uit zo’n 65 enthousiaste leden die met elkaar een dijk van een optreden neer kunnen zetten op uiteenlopende festiviteiten. De leeftijd varieert van 25 tot 65 jaar. Het koor wordt begeleid door dirigent Jeroen Katier, toetsenist Irene de Haan en drummer Tim Broshuis.
  • Judith en Ilse / 2 Hengeveldse zangtalenten die dit jaar wederom vanaf grote hoogte twee keer een optreden verzorgen.

Programma voor de Kids

Er zijn allerlei activisten georganiseerd voor de kinderen. Zo is er een speurtocht uitgezet langs de historische route. Deelname kost €1,- per kind. Hiervoor ontvangen ze wel een schitterende kerstmuts en maken ze kans ok enkele leuke prijzen die zijn aangeboden door de bazar van Jon. Tevens is er gratis drinken voor de kinderen en zijn er op de markt meerdere lekkere dingen gratis te krijgen. WHC en WVV verzorgen een spel waarbij de kinderen enkele ballen moeten gooien of schieten door gaten in een doek voor de goal. Mike ter Wierik (speler Heracles 1) heeft voor ons een bal met handtekeningen van de complete selectie van Heracles geregeld. Ook een Heracles pet en sjaal worden door de Almelose club beschikbaar gesteld. 

Veiling voor het goede doel

Omdat de items die zondagavond vanaf ca 19.00 uur geveild worden geen "lullige" items zijn informeren we je nu alvast via deze site. Je kunt dan vooraf goed nadenken waarop je zou willen/kunnen bieden. Zie hieronder de eerste 7 veilingitems. Deze zijn aangeboden door LESSCHER INSTALLATIETECHNIEK, M. KEIZER SCHILDERBEDRIJF, ROTINK IJZERWAREN, TUINTE BOUWBEDRIJF, ICS COMPUTERS, LESSCHER AUTOBEDRIJF, TER DOEST BEVEILIGING & DE ZOMERFEESTEN HENGEVELDE.

Morgen komen er nog meer items op deze website. Ook kun je de veilingitems terugvinden op de website van Kraomschudd'n in Hengevelde - http://www.kroamschuddeninhengevelde.nl