´Keet Cactus´ wint 1e editie ´Met de vlag op vakantie´

Het was gisterenavond volle bak bij De Kolenbrander in Hengevelde. Daar werd tijdens de jaarvergadering (waarover later meer), in een gezellige ambiance door de redactie van Wegdamnieuws de winnaar bekend gemaakt van de eerste editie van 'Met de vlag op vakantie'. Aangezien dit jaar de dorpsvlag in Hengevelde is geïntroduceerd, konden mensen tijdens de zomervakantie hun meest orginele, mooie of leuke foto insturen naar de redactie. Maar liefst 27 edities werden er gepubliceerd door allerlei originele inzendingen van lezers. In samenwerking met de Zomerfeesten is besloten hier een mooie prijs aan te koppelen. De winnende foto, zouden tijdens de jaarvergadering van de Zomerfeesten passe-partouts krijgen voor de hele groep die op de foto stond. Een jury bestaande uit Robin Raanhuis, Jessica Lentelink, Jan Schoneveld en de redactie zou voorafgaand aan de jaarvergadering bepalen welke groep daar recht op maakte.

En zo geschiedde. De juryleden selecteerden vijf foto's die in hun ogen het beste uit de bus kwamen. Op één jurylid na nomineerden ze allen de foto van de groep 'Keet Cactus', welke onder leiding van Ties Nollen de weg naar Lloret de Mar zochten. De heren verenigen zich in de vrije tijd onder de naam Keet Cactus en zijn in totaal met 13 personen. Hier maakten ze onderstaande foto, waarmee ze naast de passe-partouts ook nog eens een bbq-bon van Keurslagerij Brummelhuis mee naar huis mochten nemen. Uit handen van voorzitter Kasper Put en redactielid van Wegdamnieuws Arthur Schoneveld mochten ze de prijs in ontvangst nemen. De redactie van Wegdamnieuws gaf aan dat er volgend jaar zeker een tweede editie gaat komen.

Het oordeel van de 4-koppige jury:

Jan Schoneveld
Deel 10: Lloret de Mar
Deel 27:  6e WVV
Deel 15: Vlot in Zweden
Deel 14: Stan en Mart
Deel 19: Toren van Pisa

Robin Raanhuis:
Deel 24: Goor, Senegal en Hengevelde ontmoeten elkaar
Deel 13: Hengevelde aan de waterkant in Friesland
Deel 12: 5-daagse busreis naar Limburg
Deel 10: Lloret de Mar
Deel 9: Vrijgezellenclub op de Dominicaanse Republiek

Redactie WN:

Deel 10: Lloret de Mar
Deel 26: WVV’34 6 in Duitsland
Deel 7: Gemêleerd gezelschap in Brabant
Deel 24: Mont-Ventoux beklimming
Deel 12: 5-daagse busreis naar Limburg

Jessica Lentelink:
Deel 4: Kenia, familie Rob Kuipers
Deel 18: Zweden op de vlot
eel 19: Toren van Pisa
Deel 22: Spa-Franchorchamps
Deel 24: Mont-Ventoux beklimming

De winnende inzending:
"De Wegdamse Club 13 junior, alias Club Cactus maken Lloret de Mar onveilig getuige DIT FILMPJE. Hoe ziet een doorsnee dagje aldaar eruit voor de Hengeveldse ‘mannen’ Guus Walhof, Roy Broshuis, Lars Aarnink, Gijs Rotink, Gijs Brummelhuis, Sem kuipers, Mark ten Thije, Joost Wegereef, Stijn Jonker, Ties Nollen, Sander ten Thije, Jan Groothuis en Dany Blanken. Sander: ”Rond een uur of 1 worden we wakker en beginnen we onze dag met een fijn biertje. Overdag ‘uitbrakken’ en de batterij opladen voor het nachtleven. De discotheken gaan door tot in de morgen dus veel slapen zit er niet bij!”. 13 jonge Wegdammers op pad in het verre Spanje die een biertje niet schuwen, als dat maar goed gaat! Lloret de Mar is voor Nederlandse en Belgische toeristen een heel populaire bestemming. De Spaanse kuststad met tientallen bars en discotheken lokt elk jaar vele duizenden feestvierders."