maandag 23 juli 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Carbid schieten, hoe zitten de regels dit jaar?

  • vrijdag, 29 december 2017 05:22
  • Geschreven door 

Ieder jaar worden veel maatregelen getroffen om de overlast en het letsel m.b.t. vuurwerk tijdens de jaarwisseling te beperken. Dit jaar wordt er ook een landelijke voorlichtingscampagne uitgevoerd, waarbij de aandacht vooral uitgaat naar het terugdringen van het aantal letselgevallen door vuurwerk. De campagne richt zich op het veilig gebruik van vuurwerk. Aandachtspunten zijn onder meer het dragen van een vuurwerkbril en het handelen volgens de gebruiksaanwijzing van het vuurwerk. Vergeet ook niet dat het afsteken van vuurwerk mag tussen 18:00 uur op 31 december tot 2:00 uur op 1 januari. Carbid schieten buiten de bebouwde kom is ontheffingsvrij. Wel moet u voldoen aan algemene regels als gesteld in artikel 2:74 APV. Deze kunt u vinden op de website van de Gemeente Hof van Twente. Carbid schieten binnen de bebouwde kom is verboden. Hieronder nog meer info:

Wat doet de gemeente Hof van Twente samen met Gildebor?
Oud en Nieuw is een feest voor alle bewoners van onze gemeente! Daarom zorgen onder andere straatvegers, politie, ambulancemedewerkers en brandweerpersoneel er samen voor dat de jaarwisseling voor iedereen veilig en goed verloopt. En omdat een goede voorbereiding het halve werk is heeft de gemeente een aantal maar maatregelen voorbereid om de jaarwisseling weer voor iedereen geslaagd te laten verlopen. Gildebor zal ook dit jaar de containers voor het plastic, de prullenbakken en de hondenpoepbakken verwijderen om schade te voorkomen.

Samenwerking tussen Politie Hof van Twente en gemeentelijke BOA’s
Net als in de afgelopen jaren werken politie en Boa’s weer nauw samen en zullen zij geüniformeerd de straat op gaan. Naast de surveillantes zal vooral ook op meldingen van overlast worden gereageerd. Gelet op de omvang van onze gemeente kunnen onze handhavers niet overal in de gemeente aanwezig zijn. Onze Boa’s zijn met toestemming van de officier van Justitie nu ook gemachtigd om Halt-verwijzing toe te passen op jeugdige overtreders bij vernielingen, vuurwerkovertredingen en overmatig drankgebruik.

Schoolpleinverbod
De schoolpleinen zijn nog steeds zeer geliefde afsteekplekken voor vuurwerk. Om de vernielingen op de schoolpleinen tegen te gaan zal net als voorgaande jaren een schoolpleinverbod voor onbevoegden van kracht zijn. De politie zal hier samen met de Boa’s op controleren en overtreders zullen bestraft worden (Haltverwijzing). We raden ouders en verzorgers aan dit aan hun kinderen uit te leggen.

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

We willen dat kinderen zelfstandig leren denken,

totdat ze niet meer doen wat wij willen

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren