dinsdag 23 juli 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Hengeveldse band Dokter Watjes lanceert nieuwe cd

  • donderdag, 12 juli 2018 12:20
  • Geschreven door 

Als het duo ‘Poor John’ maakten de Twentse gebroeders Lennard en Jacco Kiezenbrink al furore met talrijke optredens in zowel Twente als de Achterhoek. Ondanks dat de broers veel `werden gevraagd wilden ze meer dan alleen covers spelen. Ze wilden een echte band, hun muzikale horizon verbreden, met eigen nummers. Zie daar Dokter Watjes; ‘Een dwarse band uit het Oosten van het land. Rock, surf en discopunk in je moerstaal. Teksten zijn kritisch, eigenzinnig en uiterst zinvol. Vaak met humor, maar ook wel eens zonder,’ zoals de heren zichzelf omschrijven. Naast Jacco en Lennard Kiezenbrink bestaat de band uit de op de rand met de Achterhoek wonende Tukkers Ard Assink en Mart Ziethof en Achterhoeker Timon Massop, ook bekend van The Heinoo’s en Villa Zeno, waar hij deel van uitmaakte. De mannen presenteerden in 2016 uit het niets hun debuut-cd ‘Consessies,’ zonder hier ruchtbaarheid aan te geven. Een bewuste keuze toen. “Het heeft ons veel optredens opgeleverd en bij de regionale omroepen zijn we regelmatig gedraaid,” begint Lennard.

Volwassener
De naamsbekendheid van Dokter Watjes breidt zich gestaag uit als een olievlek met deelname aan het tv-programma ‘Deurdonderen’ van Omroep Gelderland/RTV Oost, een zoektocht naar dialectbands in diverse muziekstijlen in de Achterhoek en Twente. “Ik denk dat we alweer zijn verranderd. Op de nieuwe plaat staat compleet andere muziek,” vergelijkt drummer Mart de nieuwe cd ‘Stereotypen’ met voorganger ‘Consessies’. “Ik denk dat we zijn gegroeid, volwassener zijn geworden,” kijkt Lennard naar de huidige status van Dokter Watjes. “Het eerste album hebben we opgenomen zoals het live klinkt. Op ‘Stereotypen’ staan ook experimentele dingen. Dat is eigenlijk zo gegroeid.”

“Toen we de eerste plaat opnamen waren de liedjes helemaal af. We hebben nu nog voor een groot deel in de studio aan de liedjes zitten schrijven waardoor alles meer in de studio ontstand. Het is wat meer geproduceerd. We hebben iets meer gekeken naar wat er allemaal mogelijk is,” vertelt toetsenist Timon. “In bepaalde opzichten is het wat extremer. Net als op de eerste plaat hebben we wel geprobeerd zoveel mogelijk stijlen aan te raken, een rode draad te volgen.” Het vrolijke muziekgezelschap is tevreden over het resultaat maar ook over het proces daar naar toe. “We werkten aan een nummer, spraken het goed door, en een dag later namen we het op, in een week tijd,” kijkt Jacco terug. “Het is wel fijn om de hele dag alleen maar dit aan je kop te hebben. Het is net alsof we nu, nu we steeds meer spelen met elkaar, we ook meer durven, meer durven te implementeren. We staan volledig achter elke keuze die we maken. We hebben een hoop schik met elkaar.”

KLIK HIER OM DE NIEUWE SINGLE TE BELUISTEREN.


(bron: www.behindthecorner.nl)

Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Een wensboom: Iets voor Hengevelde?

Ja - 52.7%
Nee - 40.5%

Aantal stemmen: 222
Stemmen op deze enquete is niet meer mogelijk. op: juli 4, 2019

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Rijkdom is als je opstaat

en zin hebt aan de nieuwe dag

Moniek Wegdam

 

Suggesties ? redactie@wegdamnieuws.nl

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren