donderdag 21 februari 2019
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Droogte begint zijn tol te eisen

  • dinsdag, 17 juli 2018 05:04
  • Geschreven door 
Deze vissen legden het loodje Deze vissen legden het loodje

De aanhoudende droogte zorgt voor veel kopzorgen bij de agrariërs van Nederland. Diverse agrariërs besluiten om de koeien binnen te houden om verdere verdorring van het land te voorkomen. Ook natuurliefhebbers maken zich zorgen om het gebrek aan water. Diverse sloten en beken staan droog. Zo ook een deel van de Hagmolenbeek in Bentelo, waar de vissen geen schijn van kans hadden door de aanhoudende droogte. Bedrijven, boeren en burgers mogen helemaal geen water gebruiken uit sloten, vijvers of meren. Zijtakken van beken zijn afgesloten om watergebrek te voorkomen. Veel riviertjes en beekjes zijn al drooggevallen met sterfte van vissen als gevolg.
Ook op diverse andere plekken is de waterstand zorgwekkend laag zoals op onderstaande foto's te zien is. Nergens in Nederland is het neerslagtekort groter dan in Twente, meer dan tweehonderdveertig millimeter, ruim het dubbele van het tekort in een gemiddelde Nederlandse zomer.
Dieren moeten hun zinnen zetten op volgende week: vanaf woensdag wordt er regen voorspeld.

er4
De Needsestraat in Hengevele, gortdroog

vis4
De visvijver aan Het Wegereef in Hengevelde die deels drooggevallen is

bentelo2
Grondhuttenweg in Bentelo

download
Kaart met neerslagtekort in Nederland

.

Laatst aangepast op zondag, 15 juli 2018 23:16
Redactie WN

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Website: www.wegdamnieuws.nl E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 Reactie

  • Reactielink Piet donderdag, 19 juli 2018 21:26 Geplaatst door Piet

    Dat de waterstand van de visvijver aan het wegereef zeer laag is, komt mede door aanwonenden die de waterpomp er nog steeds in hebben liggen!! Diegene waar ik het over heb, weten hopelijk nu wat ze te doen staan!!!!! Want dit is uiteraard niet bevordelijk voor de vissen!!

    Rapporteren

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Je kunt niet meer terug naar het begin

Maar je kunt wel beginnen waar je nu bent om het einde te veranderen

 

Suggesties ? [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren