Aangepaste starttijden tijdens de Midzomerfiets4daagse Diepenheim

Van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 juli a.s. kan er weer worden deelgenomen aan de Midzomerfiets4daagse Diepenheim. Dagelijks worden er twee fraaie routes uitgezet van ca. 35 en 50 km. Vanwege de verwachte hoge temperaturen is de starttijd aangepast. Starten is mogelijk tussen 8 en 10 uur vanaf Cultuurcentrum Herberg de Pol. Net als voorgaande jaren zijn er weer mooie routes uitgestippeld, waarbij de routes elke dag een andere kant op gaan. Op dinsdag fietst u door het glooiende landschap rondom Markelo. De route voert op woensdag richting Hengevelde en Bentelo. Op donderdag gaat de route langs de Regge richting Enter. De route van vrijdag gaat richting de Achterhoek en doet o.a. Gelselaar, Neede en Lochuizen aan. Onderweg komt u langs verschillende bezienswaardigheden en is er voldoende tijd om even af te stappen en te genieten van de mooie natuur en gastvrijheid.

Hoge temperaturen
Directeur Wilco de Jong gaat ervan uit dat deelnemers hun gezonde verstand gebruiken. Deelnemers ontvangen bij de start een flesje water voor onderweg. Verder hebben we nog een aantal tips: Ga in ieder geval van start met voldoende water, draag luchtige kleding en bedek je hoofd tegen de felle zon. Smeer je van te voren goed in met een hoge UV-beschermingsfactor om verbranding te voorkomen. Voorlopig is de droogte nog niet voorbij. En omdat we trots zijn op onze prachtige natuur, vragen wij de deelnemers om hier voorzichtig mee om te gaan. Gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee om een mogelijke brand te voorkomen.

Inschrijven
De start en finish van de Midzomerfiets4daagse Diepenheim vinden plaats bij Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8, Diepenheim. Starten kan tussen 8 en 10 uur. De prijs voor een weekkaart is € 10,- per volwassene, kinderen € 3,50. Vier dagen meefietsen hoeft niet, één dag kan ook! Een dagkaart voor een volwassene kost € 3,50 en voor een kind € 1,50. Voor deelnemers die vier dagen hebben gefietst, ligt op vrijdagmiddag een leuke verrassing klaar.

Natuurvriendelijk
De Midzomerfiets4daagse Diepenheim ondersteunt het natuurvriendelijk organiseren van evenementen in goed overleg met de rentmeesters van de omliggende landgoederen.

Met dank aan
De Midzomerfiets4daagse Diepenheim wordt georganiseerd door HofMarketing (sinds juli 2018 is VVV Hof van Twente hier onderdeel van), het Toeristisch Platform Diepenheim en met inzet van veel vrijwilligers.

Heimland
In Diepenheim vindt van 27 t/m 29 juli a.s. een nieuw festival plaats: Heimland. Het festival begint op de slotdag van de Midzomerfiets4daagse Diepenheim. Diepenheim verandert in een thuis voor theatermakers en liefhebbers van theater. In en om Diepenheim worden tientallen voorstellingen gespeeld. Ook is het gezellig toefen op het plein voor Herberg de Pol met drankjes, eten, muziek en theater. Kijk voor de kaartverkoop en het programma op heimland.nl.