Kleur Bekennen aflevering 21: Thom Hartgerink

Vandaag een nog jonge Hengeveldenaar in Kleur Bekennen, de 18-jarige Thom Hartgerink. Veel mensen kenden hem als medewerker in de kroeg bij Assink, maar sinds vorige maand heeft hij zich op de kaart gezet als organisator van Hengover, het jongste evenement in de regio. Naast Wegdammer is hij ook inwoner van Leeuwarden, waar hij nog studeert. Thom, een type dat graag zijn horizon verbreedt en erin gelooft dat succes een keuze is, vertrekt in het kader van zijn studie naar China. Een bezige bij, die opgroeide op de boerderij, maar zichzelf later bij het Amsterdam Dance Event ziet werken, bekent kleur. 
(door Arthur Schoneveld)

'Succes is een keuze'


NAAM

Mijn volledige naam is Thom Gerhardus Maria. Ik ben vernoemd naar mijn opa’s en mijn oma.


Kleine Thom

WOONPLAATS
Door de week woon ik in het kader van mijn studie in Leeuwarden. In het weekend ben ik in Hengevelde om te werken, voetballen en met familie te zijn.

GEBOREN
Ik ben geboren op 30 augustus 1997 in de gemeente Haaksbergen, in de Stegenhoek op de boerderij van mijn ouders.

GETOGEN
Ik ben getogen in Haaksbergen (Stegenhoek) en Hengevelde. Ik ging naar de basisschool in Hengevelde en daarna naar Het Assink in Haaksbergen. Mijn vrienden heb ik dan ook in Hengevelde en Haaksbergen. Omdat mijn vader boer is, ben ik opgegroeid op de boerderij. Vroeger heb ik wel eens geholpen in de schuur met drukke dagen. Wel had ik vanaf het begin het gevoel dat de boerderij niks voor mij was. Uiteraard vindt mijn vader dat wel jammer, maar hij vindt het ook supergaaf wat ik nu doe. 

SCHOOL
Na de peuterspeelzaal ’t Hummelheukske en de basisschool in Hengevelde ging ik naar Het Assink Lyceum in Haaksbergen, omdat dat voor mij veel dichterbij was dan  Delden (waar mijn vrienden heen gingen). Achteraf een heel goede keuze, want ik heb een mooie groep met vrienden eraan overgehouden en ik ga nog regelmatig naar Haaksbergen om ze op te zoeken.
Nadat ik mijn Havo diploma heb gehaald ben ik naar Leeuwarden verhuisd om International Hospitality Management te gaan studeren aan Stenden Hogeschool. In eerste instantie wou ik heel graag naar de Hotelschool Maastricht, maar daar heb ik de selectie niet gehaald. Achteraf ben ik hier niet zo heel treurig om, want ik hoor van vrienden (die in Maastricht studeren) dat dat een hele strakke en nette hotelschool is. Mijn school is heel internationaal (33% v/d studenten komt uit het buitenland) en iedereen is er heel open en vriendelijk. In de eerste twee jaar van mijn opleiding heb ik vooral de gastvrijheidsindustrie heel breed voorgeschoteld gekregen. Ik heb bijvoorbeeld een paar weken in de keuken gestaan en een paar weken hotelkamers schoon gemaakt. Het doel hiervan is dat ik dan in mijn 3e en 4e jaar mijn eigen pad kan kiezen.

Daar ga ik over een maand mee beginnen. Ik begin dan aan mijn 3e jaar en heb ervoor gekozen om te gaan studeren in China. Wat mij het meest aansprak aan mijn school in China, is het niveau van onderwijs en alles wat daarbij komt kijken. Mijn nieuwe school, The Education University of Hong Kong, staat op dit moment op nummer 12 in de lijst van beste universiteiten wereldwijd, terwijl Stenden Hogeschool bij lange na niet eens in die lijst voorkomt. In China ga ik 5 verschillende vakken volgen welke mij op dit moment interessant lijken. Op dit moment ben ik heel erg geïnteresseerd in de event industry.

BEROEP
Ik werk al meer dan twee jaar met heel veel plezier bij Assink in Hengevelde, een prachtig bedrijf waar elke werkdag anders is en waar je veel in contact komt met verschillende mensen. Ik heb in die twee jaar ontzettend veel dingen geleerd van zowel Arjan als André. Daarnaast werk ik in Leeuwarden als promotie medewerker bij Stenden Hotelschool. Elke week komen er groepen toekomstige studenten naar Leeuwarden voor de hotelschool. Ik moet ze dan rondleiden door onze school en we geven dan presentaties met wat ze kunnen verwachten als ze bij ons komen studeren.

VADER
Mijn vader heet Wilfried Hartgerink en hij is nu 48 jaar oud. Hij is boer en heeft een bedrijf bij ons thuis en eentje in Duitsland. Hij is vaak druk met het bedrijf, maar wanneer wij hem nodig hebben is hij er altijd. Ik lijk qua karakter heel veel op mijn vader. Hij is altijd in voor een grapje en bekijkt het leven door een nuchtere bril. Veel mensen zeggen ook dat we qua uiterlijk veel op elkaar lijken, haha.

MOEDER
Mijn moeder heet Jeanette Hartgerink-Reimerink en zij is nu 49 jaar oud. Mijn moeder heeft heel lang op het Wiedenbroek in Haaksbergen gewerkt, waar zij de ouderen verzorgde. Mijn moeder komt oorspronkelijk uit Haaksbergen en haar ouders (mijn opa en oma) wonen daar nu nog steeds. Op een gegeven moment is mijn moeder gestopt bij het Wiedenbroek en is ze gaan helpen op de boerderij. Zij is nu dus part-time boerin, en daarnaast zorgt ze ervoor dat voor ons thuis alles klaar staat. Een lieve en zorgzame vrouw die er altijd is voor iedereen.

ZUS
Ik heb twee zusjes, Marieke en Iris. Marieke is nu 16 jaar oud en studeert Verzorgende IG in Groenlo. Ze lijkt veel op mijn vader en gaat vaak naar mijn oma om haar te helpen. Iris is 15 jaar oud en zit in het 3e jaar op het Assink Lyceum. Ze is een echte puber. Slaapt veel en is vaak bij haar vriendinnen. Ik kan goed overweg met m'n zusjes en we kunnen altijd met elkaar lachen.


Boven: Wilfried, Jeanette, Marieke.
Onder: Thom, Iris.

BROERS
Ik heb geen broers. 

PARTNER
Op dit moment heb ik geen partner en ben eigenlijk ook niet op zoek. Als er wat voorbij komt waaien, zou dat natuurlijk mooi zijn, ha ha.

PERSOONLIJKHEID
Als ik mezelf moet omschrijven: ik ben sociaal ingesteld en hou ervan om met mensen te zijn. Ik ben ontzettend wispelturig, het ene moment wil ik dit, en dan wil ik een minuut later totaal iets anders. Verder ben ik wel ondernemend en heb ik een duidelijk toekomstbeeld.

WAT MOET IK AAN MIJZELF VERBETEREN
Ik laat soms over me heen lopen door mensen die een hogere functie hebben, terwijl ik zelf weet dat ik gelijk heb. Daarnaast ben ik vaak iets te verlegen in groepen met mensen die ik niet zo goed ken. Ik denk alleen wel dat dit met de jaren goed komt.

WAT MOET ER IN DE WERELD VERBETEREN
We moeten eens inzien dat wij ontzettend gelukkig zijn dat we in Europa zijn geboren. Tijdens deSerious Request actie vorig jaar kreeg ik de vraag; ‘Waarom geld naar vluchtelingen als er in Nederland zwervers en mensen met een uitkering zitten?’ In Nederland is alles zo goed geregeld dat je het wel heel bont moet maken, wil je op straat terecht komen. Er bestaan talloze uitkeringen in Nederland. Breek je je been, ben je overwerkt, ben je zwanger, voor bijna alles is hier in Nederland wel een uitkering. In de landen in het Midden-Oosten is dat anders. Heb je geen geld, dan heb je pech en moet je zelf maar zorgen dat je rondkomt. Als je daar op straat komt te staan, is er geen regering die je helpen zal. Daarom hoop ik dat de wereld zich ooit op een dag eens een keer goed kan inleven in de situatie van een ander.


Aanvoerder Thom met zijn team (A1), tijdens het gewonnen toernooi in Duitsland

(favorieten)
HOBBY’S
Ik sport graag. Ik voetbal bij WVV’34 in de A1. Daarnaast doe ik in de zomer veel aan wielrennen en hardlopen.

BOEK
Ik lees eigenlijk nooit boeken. Alles wat ik lees, is digitaal (nieuws, Facebook, mail, etc.)

MUZIEK
Ik hou heel veel van Dance muziek en alle sub genres daarvan. In Hengevelde zit een groepje die van dezelfde muziek houdt en met dat groepje gaan we vaak samen stappen en delen we muziek. Elk jaar bezoek ik het Amsterdam Dance Event. Dat is voor mij wat voor velen hier de Zwarte Cross is. Een paar dagen achter elkaar naar feesten. Overdag zijn er allemaal conferenties.

ETEN
Mijn favoriete eten blijft de pannenkoek met kaas en spek. Daarnaast eet ik ook heel graag stamppot. Ik ga die dingen wel missen in China. Ik hou echt van Hollandse dingen zoals melk en kaas. 

LAND
Tot nu toe Thailand. Ik ben er samen met mijn ouders en zusjes op vakantie geweest. De hele cultuur en de levensstijl van die mensen daar is zo tegenovergesteld aan de onze. Ik ga in januari drie weken op vakantie naar Sri Lanka. Ik denk dat dat mijn nieuwe lievelingsland gaat worden haha.

STAD
Berlijn. Ik ben er twee keer geweest in mijn leven. Het mooie aan Berlijn vind ik het verschil tussen Oost- en West – Berlijn. Je kunt heel goed zien wat de muur met de stad heeft gedaan. Daarnaast kun je er ook goed uitgaan en zijn er mooie bezienswaardigheden.


Met klasgenoten uit Leeuwarden in het Waldorf Astoria Hotel Amsterdam.

DIER
Bram. Onze hond. Als ik thuis ben, loopt hij de hele dag achter mij aan. Gewoon kijken wat ik aan het doen ben. Even in de gaten houden of alles goed gaat.

POLITIEKE PARTIJ
Ik volg de politiek in Nederland totaal niet. Ik heb vorig jaar mijn stem uitgebracht op het Oekraïne referendum. Dat was de eerste keer dat ik mocht stemmen dus ik had me wel goed ingelezen. Achteraf bleek het referendum ongeldig te zijn verklaard wegens te weinig opkomst. Sindsdien volg ik het helemaal niet meer.

TV PROGRAMMA
Ik volg eigenlijk geen TV programma’s. Dit omdat ik in het weekend vaak aan het werk ben en omdat onze TV in Leeuwarden het niet zo goed doet. Ik kijk veel series op Netflix. Breaking Bad, The Walking Dead en Prison Break vind ik goede series.

SPORT
Voetbal volg ik eigenlijk steeds minder. Dit ook omdat ik vaak moet werken als FC Twente speelt. In de zomer volg ik wel altijd de Tour de France. Daarnaast kijk ik alle sportevenementen eigenlijk wel zoals Olympische Spelen, EK, WK, etc.  Zoals je al eerder hebt kunnen lezen doe ik zelf aan voetbal, wielrennen en hardlopen


Met een vriend (Niels) bij de finish van de Alpe d'Huzes

AUTO
Ik ben totaal geen auto-man en ik heb pas sinds twee weken mijn rijbewijs, maar als ik zou moeten kiezen zeg ik de Mercedes A-klasse. Elke keer als ik die auto’s voorbij zie komen denk ik toch wel; ‘Zow, degene die daarin rijdt, heeft het gemaakt in het leven’. Die auto’s stralen gewoon wat uit. Stoere bak.

WAARVOOR MOGEN WE JE ’S NACHTS WAKKER MAKEN
Ligt er aan. Als het belangrijk is en ik ben de enige die je kan helpen, dan sta ik wel op. Ik ben wel gehecht aan m’n slaap. Voordat ik iets ga doen, zorg ik wel dat ik genoeg geslapen heb.


Met Sylvie Haverkort en Rikke Brummelhuis (organisatie Hengover)

TOEKOMST
Over een maand dus China en het jaar daarna ga ik een jaar lang stage lopen. Vervolgens denk ik dat ik verder ga studeren voor een master. Ik heb al wel een gave studie gevonden in Hilversum. Daar kun je de studie ‘Event Organisation’ volgen aan de School of House. Een nieuwe school waar je kunt leren van de beste mensen uit de industrie.
Uiteindelijk hoop ik dat ik later gewoon een leuke en afwisselende baan heb. Ik wil niet hele dagen op kantoor zitten. Ik wil, net als bij Hengover, de ene week achter de computer zitten, en de andere week om half 8 ’s ochtends met bouwhekken en vaten bier slepen. Afwisseling maakt het leuk. Dus, in het ideale plaatje ben ik over 15 jaar: Onderdeel van de organisatie van het Amsterdam Dance Event

LEVENSMOTTO
Succes is een keuze. Natuurlijk hebben sommige mensen geluk, maar als je maar hard werkt, komt het succes vanzelf.

(of…of)
HERACLES OF FC TWENTE
FC Twente, pa en ik hebben er een seizoenskaart

ZOMERFEESTEN HENGEVELDE OF HENGOVER
Hengover. De zomerfeesten bezoek ik als gast. Van Hengover ben ik organisator en dat gaat toch voor zuipen op de zomerfeesten.

TRUMP OF CLINTON
Geen van beide. Ik volg dat ook niet helemaal, maar ik heb het idee dat de helft van het Amerikaanse volk zelf geen idee heeft op wie ze nou moeten stemmen. Het zijn beide kandidaten met een uitgesproken mening die ook veel mensen niet aanstaat. Ik heb liever dat Obama nog vier jaar door gaat, maar helaas kan dat niet.

DORP OF STAD
De mix ervan. Ik zeg altijd tegen m’n moeder: ‘Op zondag avond heb ik echt weer zin om terug te gaan naar Leeuwarden, maar op vrijdagmiddag heb ik altijd weer veel zin om terug te gaan naar Hengevelde.’ Ik hou van het ons-kent-ons, maar niet zeven dagen per week. De anonimiteit van de stad is soms ook wel lekker.

OP STAP OF IN DE KROEG
Op stap, want dan kom je veel nieuwe mensen tegen. Ik werk in de kroeg dus daar ben ik al vaak genoeg. Ik ga graag stappen. In Leeuwarden elke donderdag en in het weekend af en toe met m’n vrienden.

JOHAN DERKSEN OF RENE VAN DER GIJP
Johan Derksen, vanwege zijn coole schoenen. Ik kijk nooit naar Voetbal Inside. Wij kijken zondag altijd de herhalingen en dan vinden we het wel goed.

DANCE OF HARDSTYLE
Dance. Ik hou niet zo van Hardstyle. Dance is wat rustiger en daar kun je beter op dansen.

DORP OF ‘OP DE BOER’
Op de boer. Als ik in Hengevelde ben, kan ik wel genieten van de rust die er heerst op het erf. Het is voor mij of de drukke stad of op de boer. Ik ga later denk ik zelf in de stad wonen.

DUITSLAND OF BELGIË
Duitsland. Pa heeft er zijn bedrijf en we komen er vaak. Ik ga er zelf vaak fietsen en we zijn er ook wel een aantal keer op vakantie geweest. België ben ik eigenlijk alleen nog maar door heen gereden als we op weg waren naar Frankrijk.

BIER OF STERKE DRANK
Bier. Arjan heeft laatst weer een diploma gehaald in zijn opleiding tot biersommelier. Dat betekent dat we bij Assink sinds een tijdje veel met speciaal bier doen. Bas Screever en ik zijn ook een beetje aangestoken met het virus en we zijn er allemaal heel enthousiast over. Ik drink nog liever rode wijn dan sterke drank.

ZOMER OF WINTER
Zomer, dan kun je lekker buiten zijn in je t-shirt en ik heb het idee dat in de zomer de mensen vaker uit huis gaan.

GEEL OF GROEN
Geel, dat is een kleur van Hengevelde en geel zit ook in de vlag van Leeuwarden.


Thom met zijn vrienden op stap in Leeuwarden, zijn stad