Kleur Bekennen aflevering 29: Veronique Beuving – ten Vergert

Veronique Beuving is de kersverse voorzitter van volleybalvereniging Cupido. De geboren Haaksbergse, moeder van vier volleybaltoppers wil de komende periode Cupido op de kaart zetten. In het dagelijkse leven is ze druk met bedrijf, gezin en te veel zaken die zij leuk vindt. Ze staat te boek als een gedreven leiderstype. Zij leeft met twee zussen en vier dochters haar leven lang tussen de vrouwen maar houdt absoluut niet van winkelen.
Veronique Beuving, de bezige bij die een carrière switch maakte vanuit de horeca naar de bouwwereld, bekent kleur.
(Door Raymond Wegdam)

 

'Denken in kansen en niet in bedreigingen, ja maar is nee!'

NAAM
Veronique Mariel Silvanie. Mijn ouders hebben hiervoor gekozen om de doodeenvoudige reden dat ze het allemaal mooie namen vonden. Dus ik ben niet vernoemd naar familie of zo, dat hebben wij zelf bij onze eigen kinderen wel gedaan, ondanks dat ze niet gedoopt zijn.

GEBOORTEPLAATS
Op 29 juli 1970 in Haaksbergen, waar ik het voorrecht had van een heerlijke jeugd te mogen genieten in een fijne buurt. Mijn tweede moeder, zo noem ik mijn toenmalige buurvrouw Rikie van der Kuil altijd, heeft daar zeker aan bij gedragen. Ik heb in die tijd mogen proeven aan het gevoel van gezelligheid en warmte. Een moeder die bijna altijd thuis was voor het bekende kopje thee met een koekje. Mijn vader werkte in de agrarische bedrijfsverzorging waardoor hij tussen de middag vaak aanwezig was, maar ’s avonds veel van huis.

Met de vriendinnen Maaike, Veronique, Hilda en Nicole onder de Eiffeltoren.

SCHOOL
Allereerst natuurlijk de basisschool, dat was de Theo Scholte School, een mooie tijd met veel vrienden en vriendinnen. Daarna ben ik naar het VWO gegaan op het Assink Lyceum in Haaksbergen, waarna ik in Wageningen op kamers ben gegaan voor de studie Facilitaire Dienstverlening aan de Hogeschool Diedenoort. Met een aantal oud-klasgenoten uit die tijd heb ik nog regelmatig contact; Nicole Arentz, destijds uit Silvolde, Maaike Zimmerman uit de Meern en Hilda van der Hek uit Ameide. Nu al onze kinderen weer wat ouder zijn kunnen we gemakkelijker van huis en elkaar weer vaker zien.

BEROEP
Nu ben ik mede eigenaar van Beuving Bestrating nadat ik 14 jaar in de horeca heb gewerkt als Front Office Manager. Mijn ervaring in deze branche komt nog regelmatig van pas. Dan denk ik aan klantvriendelijkheid bij het contact met klanten waar voor in de bouw gerelateerde branches nog veel winst te behalen is. Mijn takenpakket bestaat uit personeelsbegeleiding, administratie en de verkoop van de sierbestrating.

VADER


Jan ten Vergert (75) Als ik aan mijn vader denk dan zie ik een lieve man en een harde werker. Door zijn werk in de agrarische bedrijfsverzorging was hij vroeger ’s avonds niet veel thuis. Hij had een voorliefde voor alles dat met boerenleven te maken had. Eigenlijk had hij in zijn jongere jaren bij hem thuis de boerderij graag willen overnemen. Tot zijn 28e heeft hij thuis gewerkt en daarna bleek zijn ultieme wens financieel niet haalbaar. Hij heeft later in de Veldmaat een stuk hobbygrond aangekocht waar hij regelmatig te vinden was. Dit was op het terrein waar momenteel de Gamma is gehuisvest. Van die grondverkoop heeft hij 15 jaar geleden deels zijn huidige woning kunnen bouwen in Haaksbergen.

MOEDER
Willy ten Vergert-Bijen (75). Een echte moeder! Zorgzaam, ze was er altijd voor ons. Als ik haar moet omschrijven dan denk ik aan een bezige bij die heel veel leuk vindt. Voor haar huwelijk had zij een kantoorbaan en op latere leeftijd is zij gaan werken als Alphahulp (Alphahulp is een vorm van huishoudelijke verzorging. red) en nog een periode als oppasmoeder. Mijn moeder in politiek geïnteresseerd, creatief en iemand met een duidelijke eigen mening. Wat dat betreft lijk ik wel op haar, qua uiterlijk misschien ook wel. Zij was echt de kartrekker thuis.

Vlnr: Marleen - Veronique - moeder Willy - Anne Marie

ZUSSEN
Met mijn twee zussen heb ik allebei een goede band. Mijn oudste zus heet Anne-Marie.Zij woont in Arnhem en is werkzaam als Marketing Manager bij CRV, een internationale organisatie voor rundveeverbetering. Zij is de rustigste bij ons thuis, ingetogen, slim en ook een volleybalster! Ze werkt vier dagen per week naast haar gezin met twee kinderen Lieke en Jelle. Anne Marie lijkt van ons drieën het meeste op mijn vader, denk ik.

Marleen was bij ons thuis de jongste, een leuke en impulsieve meid. Echt iemand die in haar jeugd de feestjes wel opzocht. Zij heeft nog een tijd bij café Halfweg in Beckum gewerkt waar ze enorm veel geleerd heeft. Marleen is inmiddels gescheiden en heef twee kinderen Enrico en Ernesto. Zij heeft twee universitaire titels en werkt voor de gemeente Rotterdam waar zij ook woont.

!992 met Remco

PARTNER
Mijn lief! Remco Beuving. Ik ken hem al 25 jaar! Hij is geen prater, al werk ik daar al 25 jaar aan, ha ha! Remco is iemand met hart voor zowel zijn werk als zijn gezin, samen eten bijvoorbeeld is voor hem erg belangrijk. Hij heeft het bedrijf van zijn toch wel markante vader Gerrit overgenomen en er vervolgens een andere visie op losgelaten. Zijn grote passie naast het bovengenoemde is de autosport. Afgelopen weekeinde is hij met twee vrienden nog een paar dagen in Duitsland geweest met de camper. Dat soort dingen is echt zijn uitlaatklep, net als zijn vier volleyballende dochters trouwens! Hij volgt ‘zijn lady’s’ op de voet ha ha!

PERSOONLIJKHEID 
Ik ben mijn werkzame carrière begonnen als Front Office Manager bij Landgoed de Holtweijde. Leiding geven aan een aantal receptionistes en het organiseren van reserveringen was mij op het lijf geschreven, naar mijn eigen bescheiden mening. Als mensen hier bij ons binnen komen, dan lijkt het allemaal misschien wat chaotisch, maar ik weet precies waar alles ligt hoor! Verder ben ik denk ik wel gedreven en een leiders type. Ik vind gewoon heel veel dingen leuk, dat zou zo maar mijn valkuil kunnen zijn. Nu als voorzitter ben ik me hier zeker van bewust; we moeten het  samen doen, ik kan het niet alleen. Ik ben zelf ook ‘import’ in Hengevelde zoals men dat nu eenmaal noemt en heb hier in het dorp al meerdere functies bekleed. Ik ben begonnen in de programmacommissie van de Zomerfeesten en daarna ben ik bijna tien jaar penningmeester geweest van de Hengeveldse ondernemersvereniging SIO.  Eerst geven, voor je wat terug krijgt. Hierdoor heb ik ook niet het gevoel dat mensen van buitenaf hier niet snel geaccepteerd worden. Waardering krijgen is ook laten zien wie je bent!
            

Vlnr: Anouk - Marieke - Susan - Femke.

KINDEREN
Susan (15) is onze oudste. Zij gaat momenteel naar het vierde leerjaar VWO en is een enorm gedreven meid! Ze heeft veel vriendinnen en een enorme passie voor volleybal. Zij maakte op 14 jarige leeftijd al haar debuut hier in dames 1 van Cupido. Ze zit momenteel sportief gezien een beetje in een spagaat, ze wil graag met haar eigen leeftijdsgenoten blijven spelen maar dat dames 1, dat speelt toch wel erg mooi volleybal. En ja, het blijft enorm plannen rondom de studie, maar dat gaat haar wel goed af.

De tweede in de rij is Marieke (13), de jongste ooit in Cupido 1! En dat als passer loper. Nu ik er zo over nadenk, vier dochters die redelijk goed zijn in wat ik mijn sport mag noemen, leuk! Marieke is een introvert meisje, goed in staat om haar eigen koers te volgen.

Als derde komt onze Anouk. (11) Onze entertainer noem ik haar ha ha! Zij gaat nu voor het eerste jaar richting het Twickel College in Delden. Een soms heerlijk impulsief meisje dat eveneens goed kan volleyballen. Anouk is wel iemand die altijd nadrukkelijk aanwezig is. Ik zie haar zo op de tafels dansen met de Zomerfeesten.

Onze jongste is Femke, ’n klensten en ne verwensten?’ Wie weet. Femke lijkt in heel veel opzichten op Susan, zowel uiterlijk als innerlijk. Ze wil alles graag heel netjes doen, heeft Susan ook. Zij heeft als enige nog een hobby naast de volleybal en dat is streetdance bij Inmotion in Delden.

AAN JEZELF VERBETEREN
Oh! Dat weet ik wel! Soms zou ik wat minder snel een oordeel willen hebben. Bats boem! er bovenop. Het zou beter zijn eerst goed te luisteren naar mensen in sommige gevallen.
Ook zou ik wat vaker nee moeten kunnen zeggen, maar goed; een dag heeft 24 uur. Er zijn in Hengevelde wel meer mensen met dit probleem, denk ik. Als ik zie wie mij heeft gefeliciteerd met het voorzitterschap van Cupido, dan merk je precies wie er actief zijn in het dorp. Veel Hengeveldenaren hebben geen idee.

WAT MOET ER IN DE WERELD VERBETEREN
Heel veel! Denk maar aan de politiek en dan bedoel ik zowel als burger en ondernemer. De bureaucratie is soms om moe van te worden. Als er ergens een bedrijfspand moet worden gebouwd, wordt er weer zo’n procedure gestart. Het zou een aanvliegroute kunnen zijn van een of andere vleermuis. Dan zou ik eigenlijk zelf in de politiek moeten gaan, maar daar vind ik mij niet geschikt voor.
Ook zet ik mijn vraagtekens bij de tolerantie in dit land, bijvoorbeeld hoe er in den lande wordt gereageerd op het vluchtelingenprobleem. Laten we proberen om breder te kijken en niet door een koker! We hebben elkaar nodig om de wereld leefbaar te houden.

WAKKER MAKEN VOOR
Als ik eenmaal slaap, dan laat mij maar liggen hoor, behalve dan als er iemand in de problemen zit. Lekker eten doe ik overdag wel en een wijntje neem ik wel voor dat ik naar bed ga. Oké, je kunt me wel wakker maken midden in de nacht als we op vakantie gaan.

EEN VANDAAG OF GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
Eén Vandaag is een prachtig en informatief programma, maar dat is samen met de kinderen naar Goede Tijden Slechte Tijden ook! Dat kijk ik graag met mijn vier meiden en van alles passeert daar de revue: Relatieproblemen, seks, homoseksualiteit, drugs en alcholproblematiek. Alles te samen ook best educatief, toch!

DORP OF STAD
Dorp, 100%. Ik ging destijds verhuizen van Haaksbergen richting Hengevelde en mijn ouders hadden de grootste twijfels bij mijn keuze. Maar ik ben hier trots op wat inmiddels mijn dorp is geworden! Het verenigingsleven, de saamhorigheid. Samen iets doen waarbij veel mensen zich inzetten, dat is in Haaksbergen nooit mogelijk gebleken.

ERGERNISSEN
Mensen die negatief zijn bij vooruitstrevende en innoverende plannen. Ik kijk graag naar de toekomst; Denken in kansen en niet in bedreigingen, ja maar is nee!

HOBBY’S
Op de eerste plaats volleybal natuurlijk, dat is nummer 1! Hobby’s, ik vind zoveel leuk, skiën bijvoorbeeld. Wat ik in ieder geval NIET leuk vind is winkelen! Dat vind ik verschrikkelijk! Maar met vier meiden in huis kom je daar niet altijd onderuit. Samen met Remco zul je mij niet snel zien winkelen.

BOEK
Mijn laatst gelezen boek was op vakantie, de Tweeling, een boek van Tessa de Loo. Dat gaat over twee zussen Lotte en Anna. Op het boek is de film De Tweeling gebaseerd. Eerlijkheid gebied mij te zeggen, ik lees niet veel. Ik gun mijzelf de tijd er niet voor. Terwijl ik aan het lezen ben, denk ik bijna continu aan wat ik allemaal nog zou kunnen doen.

MUZIEK
Muziek vind ik heel belangrijk, maar ondanks dat is het ons niet gelukt om onze kinderen bij muziekvereniging Amuzant te krijgen. Echt favoriete bands heb ik niet, maar ben wel een liefhebber van muziek uit de 70’s en de 80’s.

ETEN
Het liefst heb ik een malse ossenhaas biefstuk met nieuwe gebakken aardappels. Daarbij ouderwetse Hollandse sla met een uitje. Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan, maar dergelijke culinaire hoogstandjes zijn niet aan mij besteed.

LAND
Ik heb een half jaar op Aruba gewoond maar dat klimaat is niets voor mij. Het hele jaar door heet en ’s avonds vroeg donker. Geef mij dan maar de Nederlandse vier seizoenen, heerlijk. Italië en Kroatië zijn heerlijke vakantielanden, maar ik zou er niet willen wonen. Dan zou ik veel te veel mensen gaan missen, ik ben wel tevreden in ons kikkerlandje.

STAD
Parijs. Dat vind ik echt een mooie stad, prachtig als je daar zo langs de rivier de Seine loopt. De drukte van een stad intrigeert mij wel, maar ik ben ook altijd blij om weer thuis te zijn. Aan de andere kant zou ik het jammer vinden als mijn kinderen altijd in Hengevelde zouden blijven. Ze moeten wel wat van de wereld gaan zien natuurlijk!

DIER
Dan kies ik voor een hond alhoewel die er in onze huishouding nooit zal komen. Remco is allergisch voor huisdieren namelijk.

POLITIEKE PARTIJ
VVD! Ik ben opgegroeid met het CDA, maar ik vind dat Mark Rutte ondanks de vele criticasters de boel aardig op de rij heeft gekregen. Hij heeft in een moeilijke periode het land op de rails gekregen, zijn voorganger Balkenende had het al met al een stuk eenvoudiger. Nederland zal de komende jaren toch het een en ander moeten veranderen denk ik, als ik denk aan de vele lagen in de zorg, het kader is daar veel te groot. Of wat te denken van de salarissen in dezelfde sector, ver over de Balkenende norm.

TV PROGRAMMA
Los staand van het feit dat ik überhaupt weinig televisie kijk, schiet mij toch als eerste RTL Late Night te binnen. En natuurlijk het enorm educatieve Goede Tijden Slechte Tijdenha ha!

SPORT
Zoals reeds vermeld volleybal natuurlijk. Ik speel het zelf nog steeds op het hoogste niveau bij de recreanten, ik kijk graag naar mijn dochters, maar ook bijvoorbeeld naar het Nederlandse team op tv.

LEVENSMOTTO
Pluk de dag! Ik heb zelf van dichtbij meegemaakt dat plannen voor na je 65ste geen zin hebben, je moet het eerst maar zien te halen! Geniet van het leven en wees tevreden met wat je hebt. Aan ontevreden klagers heb ik een ontzettende hekel, mensen zijn zo verwend in Nederland en hebben het zelf vaak niet in de gaten!

VAN GAAL OF KOEMAN
Ik ken ze beide, maar als ik moet kiezen dan neem ik Koeman als ik zijn uiterlijk vergelijk met dat van Louis van Gaal. Ik vind voetbal wel leuk hoor, zoals een keer naar FC Twente. Nu ik er zo over nadenk, ik ben nog nooit bij een wedstrijd van het eerste van WVV geweest, wordt toch een keer tijd als voorzitter van Cupido!

BELGIË OF DUITSLAND
Duitsland. Zij hebben het allemaal goed voor elkaar.

HAVOC OF RAS
Ik heb bij beide Haaksbergse volleybalverenigingen gespeeld ja! De Haaksbergse Volleybal Club en Rijks Ambtenaren Sport. Na mijn studie in Wageningen kende ik bij RAS een aantal mensen, maar als ik moet kiezen dan neem ik HAVOC. Een super mooie vereniging. In Haaksbergen is er sprake van een omgekeerde situatie vergeleken met Hengevelde. Handbalvereniging Stormvogels kan qua omvang niet in de schaduw staan van HAVOC, hier kiest toch meer jeugd voor handbalvereniging WHC. Ik begreep onlangs dat ouders hier de volleybalsport te passief vinden. Ik zie bij de voetbal actieve maar ook passieve spelers. Mijn kinderen komen echt wel bezweet thuis uit de sporthal hoor! Het ligt er ook aan wat voor type je bent!

PENNINGMEESTER OF VOORZITTER
Ik ben bijna tien jaar penningmeester geweest van de Hengeveldse ondernemersvereniging SIO (Samen In Ondernemen red.) en dat vond ik erg leuk om te doen. Maar ik ben nog nooit voorzitter geweest, dus gaan we de komende periode proberen om Cupido op de kaart te zetten. Ik vind een bestuursfunctie sowieso leuk om te doen en als ik moet kiezen neem ik nu de functie van voorzitter.

FACEBOOK OF TWITTER
Facebook, Twitter heb ik (nog) niet. Met Facebook doe ik trouwens ook niet zo heel veel, maar ik vind het wel handig als ik zo nu en dan eens een persoon wil opzoeken. Echt massaal berichten plaatsen is niet aan mij besteed.

BIER OF WIJN
Wijn, een droge witte. Bier drink ik enkel met de Hengeveldse Zomerfeesten.

EUROPA OF AMERIKA
Europa, daar woon ik. Al zou ik wel graag die oceaan een keer willen oversteken. Het is het land van de mogelijkheden hoor je vaak, maar ik hoor ook wel eens andere geluiden. Ik sprak onlangs Monique Grefte die met haar kinderen in Amerika een zwembad had bezocht. Op elke hoek vier lifeguards en de kinderen mochten, wel of geen zwemdiploma, niet dieper dan 1,40 meter. En wat te denken van de debatten en het modder gooien tijdens de verkiezingscampagne tussen Clinton en Trump! Europa dus!

RUTTE OF WILDERS
Wilders is een man van veel woorden en weinig oplossingen. Een fel betoog dat vaak veel te ver gaat en daar blijft het bij. Ik kies voor Mark Rutte dus.

SNEEUW OF HITTEGOLF
Sneeuw. Ik vind twee weken aan het strand ook heerlijk hoor maar bij een hittegolf in Nederland heb ik toch andere associaties. Hittegolf, vreselijk!

HERACLES OF FC TWENTE
FC Twente, dé club in Twente, vind ik. Respect voor onze Mike natuurlijk,maar zwart-wit; nee!

ENGELS OF DUITS
Engels. Ik beheers beide wel zoals veel Tukkers, maar Engels is toch de wereldtaal alhoewel het Duits in deze regio ook van belang zal blijven.

OP VAKANTIE OF THUIS BLIJVEN
Op vakantie, en wel voor de rust. Je zult mij niet actief zien wandelen in de bergen of zo.

LANDGOED DE HOLTWEIJDE OF BEUVING BESTRATING
Mijn hart ligt van oorsprong bij de horeca waarin ik 14 jaar gewerkt hen met enorm veel plezier, een heel mooi vak. Toch kies ik nu zeker voor Beuving Bestrating. Als eigen baas kan ik mijn huidige functie perfect combineren met mijn gezin. Mijn ervaring als front office manager komt nog regelmatig goed van pas. De ontvangst is in een bouw gerelateerde sector regelmatig voor verbetering vatbaar, dat is soms echt vreselijk!

WVV OF WHC
Toch maar WVV. Ik vind voetbal een mooiere sport dan handbal. Ook omdat het lekker buiten is.

 1991 op de studentenkamer van Veronique

In Kleur Bekennen schetsen we om de tien dagen aan de hand van een groot aantal onderwerpen een profiel van een Wegdammer uit Hengevelde of andere plaatsen. Zijn of haar persoonlijke gegevens, zijn of haar favoriete opties bij een tiental vrijetijdsbestedingen willen we weten en tot slot laten we hem/haar een keuze maken uit twee items. Zo ontstaat een helder profiel van deze Wegdammer.