zondag, 29 september 2013 02:00

De Goorsestraat toen en nu

Geschreven door

De Goorsestraat in Hengevelde zo'n 90 tot 100 jaar geleden en anno 2013 ter hoogte van Hotel-Restaurant Hof van Twente. Sinds vele jaren is op deze plek aan de Hengeveldse boulevard horeca gevestigd.Op de foto links staat café Brummelhuis, later werd het Veehof en sinds begin jaren 80 is de familie Pierik eigenaar, zij begonnen er een hotel-restaurant. De plek heeft een opvallende geschiedenis.

Het pand werd in de oorlog gebombardeerd zoals onlangs al in een column van Gijs Eijsink te lezen was. Ook in de jaren 80 was de locatie wederom in het nieuws, een grote brand in het pand haalde de destijds de voorpagina's. Rechts op de foto staat de oude melkfabriek.

goorsestraat vroeger en nu

Laatst aangepast op vrijdag, 21 maart 2014 15:19
Redactie WegdamNieuws3

De redactie van WegdamNieuws.nl bestaat uit Arthur Schoneveld en Raymond Wegdam. In samenwerking met enkele gastredacteuren proberen zij Hengevelde en omstreken dagelijks te voorzien van het laatste nieuws!

Laat een reactie achter

Reacties van iedereen die worden direct, zonder tussenkomst van de redactie, op de site geplaatst. We gaan ervan uit dat je op een fatsoenlijke manier reageert en inhoudelijk op elkaar reageert. De reacties gaan over het onderwerp van discussie, niet over de personen die de reacties plaatsen. Reacties met beledigingen of scheldwoorden worden verwijderd.